Yeni Google Glass, karşıdakinin hislerini de algılayacak

Yeni Google Glass, karşıdakinin hislerini de algılayacak

Geliştirilen yeni bir uygulama ile Google Glass, küçük mimik ve jestleri ayırt ederek karşıdaki kişinin hissiyatını kullanıcısına bildirecek.

HABER MRK- Teknolojinin akıl almaz bir hızla  gelişimi ile gelinen son noktada, artık akıllardan geçenler  de okunabilecek.  Önceleri akıldan geçenleri  okumanın sırrı, psikologlar, danışmanlar veya gösteri sanatçıları için yüzdeki anlık ve küçük değişiklikleri algılamaktan, bunlardan anlam çıkarmaktan geçiyordu. Aynı şey artık, son olarak geliştirilen Google Glass uygulaması ile mümkün olacak. Karşıdaki kişinin yüzündeki jest ve mimiklerini geniş bir yelpazede tespit ederek, genel bir duygusal çıkarım yapabilen yeni uygulama, hem öncelikli duyguyu hem de aralardaki küçük nüansları da fark edebiliyor.


Google Glass'ın ön kamerasını kullanan bu uygulama, alınan görüntüleri anlık olarak geliştirici şirketin yazılım platformuna aktarıyor. Burada hızlı bir duygusal analiz gerçekleştiriliyor ve ardından sonuçlar yine Google Glass kullanıcısının ekranına (gözlüğüne) iletiliyor.
 

Böylesi bir uygulamanın insan ilişkilerine getireceği yaklaşım hiç şüphesiz dürüst davranmayan kişileri zorlayacak nitelikte olacak.


Google Glass üzerindeki Blippar ile, fiziksel ve dijital dünyaları pürüzsüz bir biçimde birbirine bağlayarak görüntülerin, ürünlerin , hatta insanların anında tanınmasını sağlıyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.