Yeni ilaçlarla Hepatit C tedavisinde başarılı sonuçlar alınmaya başlanmıştır

Yeni ilaçlarla Hepatit C tedavisinde başarılı sonuçlar alınmaya başlanmıştır

Mardin Halk Sağlığı Müdürü, yeni ilaçlarla Hepatit C tedavisinde başarılı sonuçlar alınmaya başlandığını belirtti.

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, 28 Temmuz "Dünya Hepatit Günü" dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Hepatitin ciddi bir halk sağlığı problemi olarak dünyada önemini koruduğunu belirten Yavuz, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen bu yılki temanın "Eliminasyonu (Ortadan Kaldırılması)" olarak belirlendiğini söyledi.

Yavuz, "Hepatit, en basit anlamıyla karaciğerin iltihabıdır ve pek çok nedene bağlı olarak oluşabilir. Bu nedenlerin başında viral enfeksiyonlar gelmektedir. Viral hepatitlere sebep olan farklı hepatit virüs tipleri (A, B, C, D ve E) bulunmaktadır. Bunlardan hepatit B, C ve D kronik karaciğer hastalıklarına yol açmaktadır. 2015 yılı rakamlarına göre, dünyada yaklaşık 325 milyon kişinin kronik hepatit hastalığı olduğu saptanmıştır. Yılda 1,34 milyon insanın ise bu virüs tiplerine bağlı hastalıklardan öldüğü tahmin edilmektedir." dedi.

Dünyada 257 milyon kişinin HBV ile 71 milyon kişinin ise HCV ile enfekte olduğunun tahmin edildiğini kaydeden Yavuz, "Hepatit B aşısı ülkemizde bebeklere, ilk dozu doğumda, 2'nci ve 3'üncü dozları ise bir ve 6 aylıkken, risk grubundaki kişilere ise sıfır, bir ve 6 ay takvimi ile 3 doz olarak ve ücretsiz uygulanmaktadır. Hepatit C virüsüne karşı aşı henüz bulunmamaktadır ancak kullanılmaya başlayan yeni ilaçlarla tedavide başarılı sonuçlar alınmaya başlanmıştır. Aşı dışında hastalıktan korunmanın en etkili yolu bulaşma yoluna ilişkin koruma önlemlerinin alınmasıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler