Yeni kuşaklara sürekli 15 Temmuz’u hatırlatmak lazım

Yeni kuşaklara sürekli 15 Temmuz’u hatırlatmak lazım

​15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, yeni kuşaklara sürekli 15 Temmuz’u hatırlatmak gerektiğini vurguladı.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te farklı etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Anma etkinlikleri kapsamında Bitlis Polis Evinde farklı olaylarda hayatını kaybedenlerin ailelerine yönelik yemekli program düzenlendi.

Düzenlenen programda konuşan Bitlis Valisi Ustaoğlu, halkın vergisiyle alınan silahların, halka doğrultulduğunu hatırlatarak, 15 Temmuz ihanetinin unutulmaması için yeni kuşaklara anlatılması gerektiğini vurguladı.

Bu milletin gözünü kırpmadan darbeye karşı direndiğinin altını çizen Ustaoğlu, “O akşam, o hainler vergimizle alınan silah, tank ve uçaklarla bu milletin üzerine bombalar yağdırdığını gördük. Ama bu millet hiç gözünün kırpmadan adeta sel olup sokaklara aktı. Memleketin bölünmesinin önüne geçti. Burada eşini ve yavrusunu şehit veren vatandaşlarında o acıyı yüreğine bastırarak ‘vatan sağolsun’ dediğine şahit oluyoruz. Bunu unutmayacağız. O geceyi unutursak geleceğimizde bunun benzerlerini yaşayabiliriz. Bunun için sürekli yeni kuşaklara 15 Temmuz’u hatırlatmak lazım. Bu Anadolu coğrafyasını ne kıymetli bir coğrafya olduğunu anlatmamız lazım.”dedi.

“15 Temmuz’un ayrı bir önemi var”

15 Temmuz’un ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Ustaoğlu şunları söyledi: “Ülkemizin geçirdiği kritik süreçte birlik, kardeşlik ve dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz da tek vücut, tek yürek ve tek ses olmaktır. Bitlis’te bunu çok güze bir şekilde el birliğiyle yapmaya çalışıyoruz. Devletimizin şefkatini, merhametini en ücra köşede yaşayan vatandaşa hissettirme adına bu tip ziyaretler de gerçekleştiriyoruz. Özellikle bu gün 2’ncı yılını andığımız 15 Temmuz şehitlerimizin gönlümüzde ayrı bir yeri var. Ülkemizin iki yıl önceki malum gecede yaşadıklarını adeta her birisini izlerken gözyaşımızı tutamıyoruz. Gencecik bedenlerin nasıl o tanklara karşı durduğunu ve mermilere karşı siper olduğunu görünce duygulanmamak elde değil. 250 üzerinde şehit 2 bin 200’ün üzerinde gazi vererek bu memleketi bölmeye, ülkemizin geleceğini gasp etmek isteyenler karşı, o gece yazılan desten bundan sonra kıyamete kadar unutulmayacak.”

Ülkenin 100 yıl önce işgale uğradığında 7 düvele karşı kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle kahramanca bir mücadele verildiğini aktaran Ustaoğlu, 15 Temmuz’da da aynı mücadelenin verildiğini, insanların ellerinde bayrakları ile sokaklarda adeta sel gibi aktıklarını ifade etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler