Yeni mağazacılık anlayışı İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’nda

Yeni mağazacılık anlayışı İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’nda

20-24 Şubat günleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşecek Uluslararası İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’nda sektördeki en yeni ürünler tanıtılırken yeni mağazacılık anlayışı da "Vitrin ve Mağaza Tasarımı" workshop’unda konuşulacak.

Kırtasiye sektörünü buluşturacak "Uluslararası İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı"na sayılı günler kala fuarda gerçekleşecek etkinlikler de açıklanmaya başladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin desteğiyle 20-24 Şubat günleri arasında 25’inci kez düzenlenecek fuar, 3’üncü kez TÜYAP çatısı altında sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Çeyrek asrı geride bırakarak bugün uluslararası bir nitelik kazanan fuarda yeni ürünlerin tanıtımı ve iş birliklerinin yanı sıra yeni mağazacılık anlayışı da düzenlenecek "Vitrin ve Mağaza Tasarımı" workshop’unda konuşulacak.

Yeni bir vizyon kazandırılacak

Türkiye’de mağazacılık anlayışının yeni nesille birlikte yeni bir seviyeye ulaştığını belirten workshop’un eğitmeni Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğr. Gör. Pınar Salman, “Kırtasiyeler bu anlamda daha büyük bir değişim yaşıyor. Ürün çeşidinin ve adedinin fazla oluşu ayrıca müşterileriyle sürekli bir değişimin içinde oluşu sektöre özel bir durum. Vereceğimiz eğitimde işin temelini aktarmayı düşünüyoruz. Bu çerçevede eğitimimizde 3 ana başlık olacak: Mağazacılıkta Müşteri Algısı, Doğru Işık ve Vitrinde Renk Yönetimi. Eğitim sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayacağız. Kırtasiye perakendecileri için yeni bir vizyon kazandıracak, verimli bir eğitim olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Kâr odaklı tasarımı gözetiyor

Salman’ın 30 yılı aşkın bir süredir mağazacılık ve vitrin tasarımı alanında çalıştığını anlatan TÜKİD Genel Sekreteri İrem Özkal ise “Uygulama ve eğitimin iç içe geçtiği bir kariyeri var. Üniversite eğitimine 1986’da Viyana Ekonomi Üniversitesinde başlamış, 1989’da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuş. Bu nedenle, vitrin ve mağaza tasarımının ciroya katkısını gözeterek çalışan bir eğitmen. Birçok özel firmaya danışmanlık yaptıktan sonra, Kıdemli Eğitmen ve Danışman olarak tüm perakende sektörüne hizmet de vermiş. Görsel Mağazacılık, Merchandising, Mağaza Yönetimi, Müşteri Davranışları, Kâr Odaklı Satış gibi birçok konuda eğitim hazırlamış ve sunmuş, eş zamanlı Görsel Mağaza Tasarımı, Müşteri Davranışları Araştırmaları ve Mağaza İşletiminde Mükemmellik konularında danışmanlık görevini sürdürmüş. Bu yüzden Salman’ın eğitmenliğinde fuar kapsamında yapılacak eğitimin tüm meslektaşlarımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler