"Yeni Nesil Gazetecilik ve İstihdam Programı" eğitimi başlıyor

"Yeni Nesil Gazetecilik ve İstihdam Programı" eğitimi başlıyor

Basın işletmelerine katkı sunmak amacıyla Diyarbakır'da "Yeni Nesil Gazetecilik ve İstihdam Programı" eğitimi gerçekleştirilecek.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü tarafından, basın işletmelerine katkı sunmak amacıyla Diyarbakır'da "Yeni Nesil Gazetecilik ve İstihdam Programı" eğitimi gerçekleştirilecek.

Basın İlan Kurumunun (BİK) İŞKUR ile ortaklaşa düzenleyeceği eğitim programı, 1 Ekim-22 Ekim günlerinde saat 09.00 ile 16.00 arasında Sümer Park Kültür Yaşam Alanı Sosyal Hizmetler Binasında yapılacak.

Konuyla ilgili Diyarbakır'da İLKHA Genel Merkezini ziyaret eden BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, programa, 18-35 yaş aralığında ve Temmuz 2018 itibariyle SGK kaydı olmayan üniversite mezunlarının başvuru yapabileceklerini söyledi.

Günbegi, "Kursiyerler, eğitime katıldıkları her gün için 25 TL cep harçlığı alacaklar. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, gazetelerin asgari fikir işçisi kadrosunda ayni anda gösterilebilecekler. Basın işletmelerinde yaklaşık 9 ay boyunca asgari ücretle çalışacak olan kursiyerlerin maaşları İŞKUR tarafından karşılanacak. Böylelikle basın işletmelerinde liyakatli olup, uygun maaşla çalışan arkadaşlarımız daha iyi bir şekilde çalışabilecek." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem ise "Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ederim. Basın alanında çalışacak olanlara yönelik bu eğitim, gerçekten önemlidir. Liyakatli gazeteci ya da muhabir yetiştirmek adına güzel bir hizmet sunuyoruz. Eğitime katılmak isteyenlere kapımız açıktır. Mülakattan sonra eğitime alınacak arkadaşlarımıza şimdiden kolaylıklar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Mülakatlar, 26 Eylül 2018 (yarın) tarihinde saat 09.00'da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümer Park Kültür Yaşam Alanı Sosyal Hizmetler Binasında yapılacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.