Yeni Tip İmar Yönetmeliği 2016’da yürürlüğe giriyor

Yeni Tip İmar Yönetmeliği 2016’da yürürlüğe giriyor

​Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Yeni Tip İmar Yönetmeliği’nin 2016 sonunda yürürlüğe gireceğini belirtti.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği (İMSİAD), Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile yaptıkları görüşmenin ardından, Bakan Güllüce’den Yeni Tip İmar Yönetmeliği’nin 2016 sonunda yürürlüğe gireceği müjdesini aldıklarını söyledi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, bu konuyu uzunca bir süredir dile getirdiklerini söyledi. Bu konuyu son olarak bir hotelde düzenledikleri toplantıda Bakan Güllüce’ye aktardıklarını kaydeden Mescioğlu, “Hemen bizim toplantımızın akabinde sayın bakanımız bu uygulamanın 2016 sonunda yürürlüğe gireceğini müjdeledi. Bizler de sektörümüz için böylesi bir müjdeye önayak olduğumuz için çok mutluyuz. Sektörümüz açısından alınan bu karar oldukça önem arz ediyor. Bizim tek temennimiz, seçimin ardından oluşacak olan yeni hükümetteki bakanımızla birlikte masaya oturup, daha uygun bir yönetmeliğin hazırlanmasını sağlamak olacak” dedi.

Mevcut imar yönetmeliğinin de birçok problemi olduğunu ancak bu haliyle bile iş gördüğünü belirten İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, “Biz şuan mevcut olan yönetmelikte de oldukça büyük problemler yaşıyoruz. Birçok eksiğinin olmasına rağmen bu haliyle de iş yapabiliyoruz. Eğer yeni yönetmelik birkaç ay sonra yürürlüğe girmiş olsaydı, sektörümüzü ciddi problemler bekliyor olacaktı. Şimdi sıra, her ilin kendi coğrafi ve iklimsel özelliklerine göre yönetmeliğe sahip olması ve o şekilde yönetilmesini sağlamakta. Tekrar söylüyorum bu yönetmelik ertelenmeseydi çok zorluk yaşayacaktık” diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler