“Yeni ve adaletli bir dünyanın öznesi olmalıyız”

“Yeni ve adaletli bir dünyanın öznesi olmalıyız”

UDEF tarafından organize edilen 9.Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Adaletli bir dünyayı yeniden inşa edecek olan gençlerimizdir. Gençliğimize ve geleceğimize güveniyoruz. Hep birlikte kirli küresel sistemin p

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından organize edilen ve Genç Memur-Sen'in paydaş olduğu 9.Uluslararası Öğrenci Buluşması Ankara'da gerçekleştirildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın açılışını gerçekleştirdiği programa Ak Parti Milletvekili Ravza Kavakçı, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Asma Köprü UÖD Başkanı Hanefi Sinan, Ankara Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ve Moritanya Büyükelçilik Müsteşarı Dehbi Dehbi'nin yanı sıra çok sayıda misafir öğrenci ve yurtdışı temsilcisi de katıldı.

“New York borsasındaki düşüş mazlumların toprağı düşmesinden daha fazla gündem oluyor”

Programda konuşan Yalçın, küresel sistemin adaletsizliklerine değinerek, “New York borsasında, şirket hisse değerlerinin düşmesi, mazlumların toprağı düşmesinden daha fazla gündem oluyor. Küresel şirketlerin, kar/zarar açıklamaları, insan hakları raporundan, daha fazla takip ediliyor. FED'in faiz kararları, BM'nin yaptırım kararlarından daha çok ilgi çekiyor. Ölen insanların sayısının fazlalığı, savaşlar ve katliamlar, insani bir sorun değil, ekonomik bir veri olarak değerlendiriliyor. Buna bir son vermeliyiz. Kirli küresel sistemin parçası değil, yeni bir dünyanın öznesi olabilmeliyiz”.  diye konuştu.

“Zulmü sonlandıracak bir sisteme ihtiyacımız var”

Savaş ve katliamlar sonucu 800 milyon insanın yetim kaldığını belirten Yalçın, “Her gün insanlar açlıktan ya da yoksulluktan hayatını kaybediyor. Dünyada yüzde birlik kesimin serveti, geri kalan yüzde 99'luk dilimin birikiminden fazla. En zengin 3 kişinin mal varlığı, 48 ülke ekonomisine denk. Dünyada zulmü bitirecek, adaletsizlikleri sonlandıracak bir sisteme ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Yalçın sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Konu insansa, yolumuz bir olmalı, konu vicdansa, duracağımız yer tek olmalı. Sömürüye ve emperyalizme birlikte karşı durmalı, yılmadan, yıkılmadan, sarsılmadan direnmeliyiz. Emperyalistler en büyük, en zengin, en güçlü olma hırsıyla hareket ediyor. Biz de bir olmalı, beraber olmalı, İttihad-ı İslam’ı mümkün kılmak için ortak hareket etmeliyiz.”

Programın sonunda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genç Memur-Sen'in ve farklı ülkelerden öğrencilerin stantlarını ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet etti. (İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler