Yeni Zelanda basın yayın organlarında ezan okutulacak

Yeni Zelanda basın yayın organlarında ezan okutulacak

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, gelecek cuma günü ülkenin basın yayın organlarında canlı yayında ezan okutulacağını söyledi.

Bir televizyon programına konuşan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkede gerçekleştirilen Haçlı terör saldırısı sonrası gelecek cuma günü ülkenin basın yayın organlarında canlı yayında ezan okutulacağını söyledi.

Müslümanların kendilerini güvende hissetmelerini istediklerini belirten Ardern, "Müslümanların kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz. Geçen cuma iki mescitte yaşanan katliam anından şimdiye kadar Yeni Zelanda'da bulunan mescitlerde Müslümanlar için güvenli bir ortam sağlamak için çalışıyoruz. Önümüzdeki cuma namazında tüm ülkede ezan, basın yayın organlarımız aracılığıyla canlı olarak verilecek. Ayrıca 50 kişinin şehit olması ve bir o kadar da yaralının olmasıyla sonuçlanan bu olayın kurbanları için bir anma töreni düzenleyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

"Şahsın ideolojisi suçlu ve yüz çevrilmiş bir ideolojidir"

Hunhar haçlı teröristinin giriştiği bu menfur saldırıya değinen Ardern, "Christchurc kentinde mescitte namaz kılanlara yönelik yapılan bu saldırının faili kendi başına, ferdi olarak gerçekleştirdiği bir girişimidir. Bu saldırıyı gerçekleştiren şahsın ideolojisi suçlu ve yüz çevrilmiş bir ideolojidir." dedi.

"Terörist vasfını kullandım"

Defin işlemlerinin islami hassasiyetlere göre yapılmasına önem gösterdiklerini belirten Ardern, "Kurbanların cenazelerini defnederken, onların islami hassasiyetlerine göre defin işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Mağdurların ailelerinin isteklerine göre hareket etmek adına ülkedeki İslami kanaat önderleriyle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Saldırı anından itibaren bu eylemi gerçekleştirene ben 'terörist' vasfını kullandım. Çünkü yapılan bir terör eylemiydi." şeklinde konuştu.

Ülkede, Müslüman liderlerle bir araya gelen Ardern'in, salona girerken 'Selamun Aleykum' demesi de dikkat çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.