Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı: En az 9 şehid

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı: En az 9 şehid

Yeni Zelanda'da, Christchurch kentinde iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda, en az 9 kişi şehid oldu.

Yeni Zelanda’nın ChristChurch kentinde iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda, yerel basına göre en az 9 kişi şehid oldu. Saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Yeni Zelanda Polisi, Christchurch kentinde iki camiye Cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda, en az bir şüphelinin ateş açması sonucu "birden çok kişinin hayatını kaybettiğini" duyurdu.

Bir görgü tanığı, askeri kıyafetler ve kamuflaj giyen bir saldırganın, otomatik bir tüfekle etrafa rastgele ateş açtığını söyledi.

Polis, bir kişinin gözaltına alındığını ancak başka saldırgan bulunup bulunmadığından emin olmadıklarını açıkladı.

Yeni Zelanda Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aktif bir tetikçi ile ChristChurch’te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis, ChristChurch’te oturanların sokaklardan uzaklaşmalarını ve bir sonraki duyuruya kadar içeride durmalarını tavsiye ediyor. Christchurch okulları bir sonraki duyuruya kadar kilitlenecek. Kamuoyuna iş birlikleri için teşekkür ederiz, bölge sakinlerini bilgilendirmek için daha fazla güncelleme sağlayacağız." ifadelerine yer verdi.

Cuma Namazı için camiye giden Bangladeş Kriket Milli Takımı'nın da saldırı sırasında olay yerinde bulunduğu, saldırıdan yara almadan kurtuldukları bildirildi.

Başbakan Jacinda Ardern, "Bu, Yeni Zelanda'nın en karanlık günlerinden biri olacak." dedi.

Ayrıntılar Gelecek… (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.