Yeni Zelanda’daki cami katliamına tepkiler sürüyor

Yeni Zelanda’daki cami katliamına tepkiler sürüyor

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, Yeni Zelanda'da camilere yapılan haçlı saldırısını kınadı.

Yeni Zelanda’da 50 Müslümanın şehit edildiği, 48 kişinin de yaralandığı haçlı saldırısına tepkiler devam ediyor. Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, düzenledikleri ortak kitlesel basın açıklamasıyla katliamı kınadı.  

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Şakir Nuhoğlu Camii’nde cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasını öğrenci toplulukları adına Kamuran Abukan okudu. Basın açıklaması sırasında sık sık tekbirler getirilirken, “İslamofobiye Karşı Büyük Doğu Kardeşliği” afişi açıldı, Türkçe, Kütçe, Arapça ve İngilizce “İslamofobi Terör Hareketidir”, “Bêguman Xwuda Jı Bir Nake!”, “Çare İslam Birliği” yazılı dövizler taşındı.

“Bu olayın adı terörizmdir”

Söz konusu olayın adının haçlı terörizmi olduğuna vurgu yapan Abukan, şunları söyledi:

“Gün geçmiyor ki, İslam düşmanları Müslümanların kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kusmasınlar. Ellerine geçen her fırsatta Müslümanlara saldırmayı görev bilenler, bu defa Yeni Zelanda'da kardeşlerimizi hedef aldı. Dünya'nın dört bir yanında Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar devam ederken, Yeni Zelanda'dan gelen haber, haçlı terörünün geldiği boyutları da gözler önüne serdi. Dünyaya inanç ve düşünce özgürlüğü dersi verdiğini zanneden batı zihniyetinin yetiştirdiği sayısız fertlerden biri olan katil, cuma namazı esnasında iki camiye saldırmış, 50 kardeşimizin şehit edildiği ve 48 kardeşimizin yaralandığı bu olayın adı terörizmdir. Bu bir cinnet hali eylemi değil, haçlı teröristlerin planlı, organize bir saldırısıdır. Geçmişten günümüze İslami değerleri hiçe sayan, İslam'a ve onun kutsallarına her türlü saldırıyı gerçekleştirenler, bugün yine aynı barbarlıkla Müslümanlara saldırmıştır. Bu saldırı İslam düşmanlığının dışa vurmuş halidir. Yaşanan bu son vahşet, söz konusu Müslümanlar olunca batılı ülkelerinin nasıl bir ikiyüzlülük sergilediklerinin göstergesidir.”

“Bu terör saldırının sorumlusu batılı devletlerdir”

Son yıllarda Avrupa'da Müslümanlara yönelik artan saldırılara da işaret eden Abukan, özellikle tesettürlü kadınlar ile camilerin hedef alınmasının bugüne gelineceğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Abukan, “Bu terör saldırısında önceden önlem almayan, Müslümanlara yönelik saldırılarda caydırıcı cezalar uygulamayan batılı devletler de sorumludur. Düşünce ile baş edemeyeceğine inandığı Müslüman toplumu şiddete başvurarak mağlup edeceği hayaline kapılan batı, İslamofobiyi bir endüstri haline getirmiş, dedeleri gibi yalnızca silahı yegâne yol addetmiştir. 'Güçlü olan zayıfı ezerek ayakta kalır.' gibi bencil ve hayvani teorileriyle özelde Müslümanlara ve genelde tüm insanlığa hayat hakkı tanımayan sömürgeci batı zihniyeti tarihte olduğu gibi bugün de kendisine galip gelecek yegâne nizamin İslam nizamı olduğunu bildiği için İslam’a karşı cephe almış ve Müslümanları ibadet halindeyken katletme yolunu seçmiştir. Bu tür saldırılara tarih boyunca duruşları ve yaptıklarıyla hak ettikleri kahredici cevapları veren şanlı ecdadın şu sözlerini torunları olarak hatırlatmayı bir borç biliriz: ‘Düşünürler ki; Müslümanları öldürürsek İslam biter. Bilmezler ki; dağ taş İslam’dır. Bilmezler ki; âlem İslam’dır. Bilmezler ki; dönen kâinat İslam’dır.’ Hudeybiye anlaşmasında olduğu gibi yaptıkları her plan aleyhlerine dönmüştür. Nitekim camide gerçekleştirdikleri katliamdan sonra binlerce kişi İslam’ı öğrenmek için camilere akın etmiş ve son belirlemelere göre 980 kişi de şehadet getirip İslam’ı din olarak seçmiştir.” dedi.

“Gecemizi gündüzümüze katıp canla başla çalışacağız”

Müslüman gençler olarak; batı zihniyetinin ve maşalarının kendi dünyevi menfaatleri uğruna dünya ve ahiret kazancından uzak tutmak istedikleri fertlerin hidayetine vesile olabilmek için gece-gündüz canla başla çalışacaklarının sözünü verdiklerini belirten Abukan, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.