Yeniden manevi bir restorasyon yapmak zorundayız

Yeniden manevi bir restorasyon yapmak zorundayız

​Toplumun maneviyatının tahrip edildiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yeniden manevi bir restorasyon yapmak zorundayız. Bunu yapmazsak maddi olarak yaptıklarımızı da koruyamayız." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformu tarafından düzenlenen "Kardeşlik ve Tanıtım" programına katılarak bir konuşma yaptı.

Gençlerin, tarihin, inancın ve örfün sahiplenilmesi gerektiğini böylece olası tahribatın önüne geçilebileceğini söyleyen Yılmaz, Diyarbakır gibi köklü bir medeniyete büyük saldırıların yapıldığını ifade etti.

Yılmaz, "Son 30-40 yılda büyük tahribatlar oluşturuldu. Bu tahribatlar sadece maddi tahribatlar değil, yakılan yıkılan yerler basılan yakılan şantiyeler verilen ekonomik zararlar işin maddi tarafı ama bir de manevi boyutu var.  Örfümüzün geleneğimizin tahrip edilmesi, edebin ortadan kalkması, küçüğün büyüğün ortadan kalkması ortak acıların ortak sevinçlerin yaşanamaması her şeyin ideolojik hale getirilmesi, her şeyin sloganik hale getirilmesi ve bir takım uyuşturucusunda başka bir takım aşırılıklarına kadar birçok tahribatla bu insanımıza verilen zarar maddi zarardan daha önemlidir. Nasıl ki çukur siyasetini boşa çıkarıp bu fiziki varlıklarımızı ihya ediyorsak. Nasıl ki tarihi eserlerimizi yeniden orijinal haline de yeniden ihya etmeye çalışıyorsak manevi açısından da bunu yapmak zorundayız. Yeniden manevi bir restorasyon yapmak zorundayız. Bunu yapmazsak maddi olarak yaptıklarımızı da koruyamayız." dedi.

"Diyarbakır özüne değerlerine ve zenginliğine dönük çok büyük bir iradeye sahiptir"

Diyarbakır’ın taşında, toprağında, insanında, kültüründe ve geleneğinde bilgeliğin olduğunu söyleyen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise "Aslında bu kadar aziz, bilge, derin ve iman yüklü bir kenti doğru anlamak ve şüphesiz de bizlere doğru aktarmak en büyük mesuliyettir. Çünkü Diyarbakır insanlığın varlığından bu yana var olan medeniyet, kültür, irfan havzası olan ve 639 yılında halife Hazreti Ömer’in fethiyle İslam’la buluşan o günden bu güne İslam kuran ve ezan şehri olan bir şehirdir. Bu şehirde, taşında, toprağında, insanında, kültüründe, geleneğinde bir bilgelik vardır. Ve bu şehir bu gün özüne değerlerine ve zenginliğine dönük çok büyük bir iradeye sahiptir. Türkiye son 15 yılda büyük bir dönüşümü ve değişimi gerçekleştiriyor. Türkiye bölgesinde ve küresel ölçekte sadece kendisine dönük mesuliyetleri değil insanlığın ortak değerlerini adaleti, eşitliği hakkaniyeti temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Öğretmen Evi Konferans Salonunda düzenlenen programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Belediye Başkanı Cumali Atilla, kanaat önderleri, aşiret reisleri ve mensupları katıldı. (Mehmet Çelik- İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.