Yeniden yargılama yolu babama niye kapalı?

Yeniden yargılama yolu babama niye kapalı?

Yaklaşık 15 yıldır İslami davadan babasının cezaevinde olduğunu söyleyen Zeynep Arasan, Ergenekon, KCK ve Balyoz gibi davaların sanıklarına açık olan yeniden yargılama yolunun babasına neden kapalı olduğunu sordu.

MARDİN – 1990-2000 yılları arasında inanca yönelik büyük ve bir o kadarda kirli bir savaş yürütüldü. Tarih sayfalarına kara bir leke olarak kaydedilen bu suretçe bedel ödeyen ve halen ödemeye devam eden ailelerle görüşmeye devam ediyoruz.

“15 yıldır bayramlarımız buruk geçiyor”

Babası Abdullah Arasan’ın Şubat 2000’de gözaltına alındığını belirtilen Zeynep Arasan,  babasının yaklaşık 6 ay gözaltında kaldığını söyledi. Akla gelinmeyecek korkunç işkencelere maruz kaldığını belirten Arasan, yaklaşık 30 bayramdır bayramlarının buruk geçtiğini söyledi.

“Görüşe 3 -4 ayda bir ancak gidebiliyoruz”

Babasının şuan Adana F Tipi Kapalı Cezaevinde olduğunu belirten Arasan, görüşüne çok zorda olsa gidebildiklerini söyledi. Arasan, “Babam ilk yakalandığında 6 ay gözaltında kaldı. Daha sonra Gaziantep Cezaevi’nde bir ay ancak kalabildi. Ondan sonra Silifke Cezaevine gönderildi. Silifke Cezaevi bize çok uzak kalıyordu ancak beş altı ayda bir gidebiliyorduk. Daha sonra Adana F Tipi Cezaevine geldi ve yaklaşık 13 yıldır Adana F Tipindedir. Burada da görüşüne ancak 3 -4 ayda bir gidebiliyoruz.” dedi.

“Görüş saati yeterli değil”

Görüş saatlerinin de yeterli olmadığını dile getiren Arasan, “Yaklaşık 8-9 saat boyunca yol gidiyoruz ve ancak bir saat ya görüşebiliyoruz yâda görüşemiyoruz. Bu konuda çok muzdaribiz. Görüş saati mutlaka fazlalaştırılmalı.” diye konuştu.

“Babam kronik böbrek hastasıdır”

Babasının 3 defa ameliyat olduğunu söyleyen Arasan, “Bir sefer böbreklerinden bir sefer diz kapağından ve bir seferde fıtık ameliyatı oldu. Kronik olarak böbrek hastalığı devam ediyor. Bir de şeker hastalığı var, şekeri epey yükseldi, hala devam ediyor. Tabi bunların dışında da birçok hastalığı var ama en önemli hastalıkları bunlardır.” dedi.

“Bayramlarda kelimeler kifayetsiz kalıyor”

Bir bayramı daha buruk geçirdiklerini söyleyen Arasan, “30 bayramdır bayramı babasız geçiriyoruz. Bu kelimelerle tarif edilemez. Annemiz ağır hastalık sonucu vefat edince bayramı hem annesiz hem babasız geçiriyoruz. Bayramlar sevinç yerine bizim için hep hüzünlü geçiyor. Çoğu zaman bayramlarda görüşe bile gidemiyoruz, gitsek bile görüş saati azlığından dolayı bir tat alamıyoruz. Süre azlığı yetmiyormuş gibi arama esnasında çektiğimiz eziyetler işin farklı bir yönü. Bu acıyı bizlere yaşatanları Allaha havale ediyoruz. Ancak bayramı babasız geçirenler bizi anlayabilirler.” İfadelerini kullandı.

“Adalet istiyoruz”

Devlete ve hükümete çağrıda bulunan Arasan sözlerine şöyle devam etti: “Biz sadece ve sadece adalet istiyoruz. Ayrıcalık istediğimiz yok. Babamız suçsuz yere içerde tutuluyor. Tek suçu İslam’ı yaşamak ve yaşatmaktı. Balyozcular, Ergenekoncular, KCK’lılar, banka soyguncuları, darbe girişiminde bulunanlar ve daha birçok suça bulaşmış insanlar dışarıya çıktılar ama İslami davadan içerde olan babam ve arkadaşları hala içerdedirler. Bunlara yönelik mutlaka bir şeyler yapılmalı, yapılmadığı zaman Allah-u Teâlâ’nın gazabı yakındır elbet. Çünkü biz hem mazlumuz hem mağduruz 15 yıldır hep acı ve eziyet çektik. Bunu bize yaşatanlara Allah’a havale etmekten başka söz bulamıyoruz.”

“Yeniden yargılama yolu niye babamıza kapalı?”

“Suçsuz sebepsiz yere Yusufiye Medresesi’nde bulunan babam ve arkadaşlarını en kısa zamanda kendi aramızda görmek ve yapılan mağduriyetlerin giderilmesini bekliyoruz.” diyen Arasan, “Babam cezaevindeyken annem, amcam ve halam vefat ettiler. Babamın taziyelerine gelmesine izin bile verilmedi. Bu ve buna benzer birçok haksızlık ve sıkıntılar çektik. Bu sıkıntıların son bulmasını temenni ediyorum. Ergenekon, KCK ve Balyoz gibi davaların sanıklarına açık olan Yeniden yargılama yolu niye babamıza kapalı? Yeniden yargılanmaları hak ve hukukun yerine getirilmesini bekliyoruz. Üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü ilkesi gereği hareket edilmesini bekliyoruz. Tabi bu mücadelede tüm Müslüman kardeşlerimizin destek ve dualarını bekliyoruz. Duyarlı hareket edip derdimizle dertlenen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.