Yeniden yargılanma yolu açılırsa birçok kişi beraat edecek

Yeniden yargılanma yolu açılırsa birçok kişi beraat edecek

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifinin kendilerine yönelik yaptıkları ziyaret kapsamında konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, yeniden yargılama yolu açılması halinde birçok kişinin serbest kalacağını ifade etti.

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi, yaptıkları kurum ziyaretleri kapsamında bu hafta, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı ve Akıncılar Derneğini ziyaret etti

Önce HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığını ziyaret eden heyet, İl Başkanı Erdal Elibüyük tarafından karşılandı. Yapılan görüşmede, aileler yakınlarının cezaevinde olduğu sürede yaşadıkları sıkıntıları anlatarak destek talebinde bulundular.

“Konunun takipçisi olacağız”

28 Şubat sürecinde mağdur olanların yanında oldukları mesajını veren Elibüyük, konunun takipçisi olacaklarını ve ailelerin yanında durmaya devam edeceklerini söyledi.

Elibüyük “Bu meselelere yabancı değiliz. Şimdiye kadar parti olarak gerek Cumhurbaşkanlığı gerek Adalet Bakanlığı düzeyinde bu meseleyi gündem yaptık. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için başta yeniden yargılama olmak üzere birçok formül sunduk. Maalesef bu mağduriyetler hala devam ediyor. Bundan önce parti olarak STK ve hukuk boyutuyla bu meseleyi gündemde tutmak için çalışmalar yaptık. Burada mağdurlar da mağdur edenler de belli, meseleyi çözecek olan kurum da belli ve her iki tarafta şuan cezaevindedir.” dedi.

“Yeniden yargılanma yolu açılırsa birçok kişi beraat edecek”

Mağdurların dosyalarında hukuka aykırı şekilde cezaların verildiğini de sözlerine ekleyen Elibüyük, yaptıkları çalışmalara göre yeniden yargılama yolu açılması halinde, birçok kişinin serbest kalacağını ifade etti.

Elibüyük, “Biz sadece af meselesi gündeme geldiği zaman 28 Şubat mağdurlarının konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Hükümet ve Yargıtay bu mesele ile ilgili bir an önce gereken alt yapıyı oluşturarak atılması gereken adımları atmasını gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi, HÜDA PAR İstanbul il Başkanlığını ziyaret ettikten sonra ikinci adresleri olan Fatih Akıncılar Derneğini de ziyaret etti.

Fatih Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin ve dernek kurucularından Mehmet Ali Tekin tarafından karşılanan heyet, taleplerini burada da yineledi.

“Bu konuda her kesime büyük görevler düşüyor”

Ziyaret sonrasında İLKHA’ya konuşan Fatih Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin, bu konu ile ilgili STK, hükümet, milletvekilleri, gazeteci, köşe yazarları ve basına görev düştüğünü ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, “28 Şubat sürecindeki hukuksuz yargılamalar ve FETÖ kumpasları sonucunda 20 yıldır cezaevlerinde yatan insanlar var. Biz 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifini burada ağırlamaktan büyük bir şeref duyduk. Bizler de mağduriyet yaşadığımız için elbette ki onları çok iyi anlıyoruz. Tevhid-Selam Davası’nda Cumhurbaşkanı dahi yargılandı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu durumdan hoşnut olduğunu düşünmüyoruz. Onlarda bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyorlar. Ankara’da yetkililerle yaptığımız görüşmelerde bu anlamda bilgi aldık. Biz, inisiyatifteki kardeşlerimize bunu söyledik. Dosyalardaki hukuksuzluklar ve yapılan işkencelerle ilgili belgeler hazırlanıp hükümete, Adalet Bakanlığına iletilirse bu konunun çözümleneceğine inanıyoruz” dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.