Yenilikçi ürünlere daha fazla yatırım yapmak zorundayız

Yenilikçi ürünlere daha fazla yatırım yapmak zorundayız

Tekstil sektöründeki gelişmeleri değerlendiren GATİB, tekstilcilerin yenilikçi ürünlere daha fazla önem vermeleri gerektiğini belirtti.

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATİB) Yönetim Kurulu, GATİB Başkanı Sami Konukoğlu başkanlığında toplanarak, sektördeki gelişmeleri ve ilk 6 aylık ihracatı değerlendirdi.

GATİB Başkanı Konukoğlu, bölgenin tekstil ve hammaddeleri ihracatının ilk 6 aylık dönemde bir milyar 276 milyon 593 bin dolar olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

İhracatın artırılması için önemli bir misyon üstlenen tekstil ihracatçılarının farklı pazarlarda analiz yaptıklarını belirten Konukoğlu, "İhracatımızın istenen seviyelere gelmesi için katma değeri yüksek tekstil ürünleri üretiminin artırılması büyük önem arz etmektedir." dedi.

Bunun yolunun inovasyon, Ar-Ge ve eğitime gereken önemi vermekten geçtiğine değinen Konukoğlu, "Her geçen gün gelişen teknoloji ile bilgiye erişim kolaylaşmakta, bu da sektördeki rekabeti ciddi seviyelere çıkarmaktadır. Dış pazarlarda rekabet edebilirlik gücümüzü artırmak, hâkim olduğumuz pazarlardaki pozisyonumuzu korumak ve yeni pazarlarda yer edinebilmek için ihracatçılarımız Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları eşliğinde inovatif, katma değerli ürünlerin üretimini, tanıtımını ve ihracatını artırmak amacıyla büyük çaba göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Bölgenin tekstil ve hammaddeleri ihracatının ilk 6 aylık dönemde bir milyar 276 milyon 593 bin dolar olarak gerçekleştirildiğini dile getiren Konukoğlu, Gaziantep'in tekstil ihracatında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldığı bilgisini verdi.

Konukoğlu, bu başarının sürekliliğinin sağlanması için pazar arayışlarının devam ettirilmesi ve hâkim pozisyonda olunan pazarlardaki gelişmelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.