"Yeryüzünde mecazi anlamda Allah'ın Halifesiyiz"

"Yeryüzünde mecazi anlamda Allah'ın Halifesiyiz"

Aydın Genç Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Abdurrahman Dilipak'tan Gençlere Mesaj" konferansı, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

DİYARBAKIR - “Abdurrahman Dilipak’tan Gençlere Mesaj” konferansı, Kur-anı- Kerim tilavetiyle başladı. Sözlerine Kulübün adını taşıyan “Aydın” kelimesine atıfta bulunarak “ Aydın, prometenin varisi olmak demektir.” Diyen Gazeteci Yazar, Abdurrahman Dilipak, “Bizden aydın çıkmaz. Bizim münevverimiz var. Onun için dilimizi düzeltmemiz gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

 

Gazeteci Yazar, Dilipak, “Bizim burjuvamız olmaz. Bizim havasımız olur. Ama biz, kavramlarımızı kaybettik. Kendi medeniyetimizin kavram ve kuramları ile konuşmayı öğrenmemiz gerekiyor. Biz münevver olacağız. Havasımız olacak bizim. Bizim müsteşrikimiz olmaz. Bizim mustaribimiz olacak. Siz onlarsınız işte.” Diyerek, “ Ama biz, henüz adımızı bilmiyoruz. Önce bilmediğimizi bilmemiz gerekiyor ki bir şeyler öğrenebilelim.” tespitinde bulundu.

 

“Söylemeniz gerekirken söylemediğiniz her sözden hesaba çekileceksiniz”
Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmeti olduklarını ve yeryüzünden hesaba çekileceğini söyleyen Dilipak, “ Hiçbir Müslüman dünyada olup biten şeyleri görmezden, duymazdan, bilmezden görme hakkına sahip değildir. Bu dünyada yaptığınız, yapmanız gerekirken yapmadığınız, söylediğiniz ve söylemeniz gerekirken söylemediğiniz her sözden hesaba çekileceksiniz. Sonuçta bu dünyada yaptıklarınız ya da yapmadıklarınızla ya kendi cennetinize sırtınızda tuğla taşıyor olacaksınız, ya da kendi cehenneminize sırtınızda odun taşıyor olacaksınız. Bu dünya, sadece bizim için bir imtihandır” ifadelerine yer verdi.

 

“Bir kavme olan düşmanlığımız, bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmeyecek”
Dilipak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğduğumuz ana babayı biz seçmedik. Doğduğumuz toprağı biz seçmedik. Doğduğumuz zamanı biz seçmedik. Derimizin rengini biz seçmedik. Cinsiyetimizi biz seçmedik. Bundan dolayı insanlar, üstün ya da geri olmazlar. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana zalime karşı duracağız. Zalim, babamız da olsa, mazlum, düşmanımız da olsa, bir kavme olan düşmanlığımız, bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmeyecek. Biz, böyle olmamız gerekiyor. Çünkü biz, yeryüzünde hakkın ve halkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olacağız. Çünkü biz, yeryüzünde mecazi anlamda Allah’ın Halifesiyiz. Allah’ın rızasının gerçekleşmesinin vesilesiyiz.” (Fikret Özkan – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.