Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak gerek

Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak gerek

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, yeryüzünün öğretmeni olmak için evvela gökyüzünün öğrencisi olmak gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Sason İlçe Başkanlığı tarafından "Toplumsal Islah ve Sorumluluklarımız" temasıyla düzenlenen programda konuşan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, yeryüzünün öğretmeni olmak için evvela gökyüzünün öğrencisi olmak gerektiğine dikkati çekti.

Rahmet Pınarı Seminer Salonunda düzenlenen programa İlçe Başkanları, gençlik kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenol Aksoy'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, HÜDA PAR Tanıtım ve Medya Birimi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Ardından günün anlam ve önemine binaen konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, "Toplumsal Islah ve Sorumluluklarımız" konulu bir konuşma yaptı.

"İman ve küfür mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir"

İnsanlık tarihinin Hazreti Adem'in yaratılışıyla başladığını vurgulayan Durmaz, "Cenabı Allah, 'Yeryüzünden bir halife yaratacağım.' deyip Hazreti Adem'i yaratınca ve ona bazı üstünlükler verince, İblis kibir ve gurura kapılmış ve Allah'ın emrine karşı gelmiştir. İşte o gün şeytan ve Allah'ın halifesi olarak yaratılan insan arasında bir mücadele başlamıştır. O mücadele günümüze kadar devam etmiş ve kıyamete kadar da sürecektir. Bu mücadele hak ve batıl, iman ve küfür mücadelesidir. Bu mücadele; Allah'ın emirlerine uyup iman ve hidayet silahıyla donatılan Müslümanlar ile şeytanın telkin ve vesveselerine uyup nefsinin esiri olan bedbahtlar arasında yaşanan bir mücadeledir." dedi.

"Bize düşen insanlığın kurtuluşu için gece gündüz çalışmaktır"

Allah'ın Müslümanlara toplumu ıslah etme sorumluluğu verdiğini belirten Durmaz, "O yüzden bizlerin sıradan insanlar gibi hayatı sürdürmesi düşünülemez. Bize düşen insanlığın ihyası ve kurtuluşu için gece gündüz çalışmaktır. Bizlerin toplumu iyiliğe çağırma ve kötülükten sakındırma görevi vardır. Bu sorumluluk, asrı saadetten ta kıyamete kadar devam eden bir süreci kapsamaktadır. Bu süreçte eğer bizler üzerimize düşeni yaparsak emin olun ki Allah bizleri hiçbir zaman mahcup etmeyecek, yalnız ve yardımsız bırakmayacaktır ki bu husus, nebevi bir hakikattir." ifadelerini kullandı.

"Âlimlere neden öğretmediniz' diye sorulmadan, cahillere 'neden öğrenmediniz' diye sorulmaz"

İnsanların sorumluluklarının bildikleri oranında olduğunu aktaran Durmaz, "Herkes bildiğini yaşamak ve topluma aktarmak durumundadır. Bilen insanlar ile bilmeyenler bir olamaz. Tabi bilenlerin, özellikle de âlimlerin sorumluluğu elbette daha fazladır. Hazreti Ali'nin, 'Âlimlere neden öğretmediniz sorusu sorulmadan, cahillere neden öğrenmediniz sorusu sorulmaz.' sözü çok anlamlıdır. Her Müslüman, Allah'ın emir ve yasaklarını, İslam'ın hükümlerini ve Peygamberimizin sünnetini önce yaşamak, sonra da yaşatmakla mükelleftir. İslam bize bugüne kadar pak ve temiz bir şekilde ulaşmışsa bizim de bunu bizden sonrakilere ulaştırma sorumluluğu vardır." diye konuştu.

"Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak gerek"

"Yeryüzünün hayır kervanı olmak zorundayız" diyen Durmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aliya İzzetbegoviç bu konuda ne güzel ifade etmiştir; 'Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir.' Toplumun kurtuluşu, insanlığın hidayeti için gece gündüz çalışsak azdır. Bizim asıl gayemiz Rabbimizin rızasına nail olmaktır. Bu bizim için çok önemli ve işlerimiz arasında en öncelikli olandır. Bizlerin asıl ve öncelikli görevi işte budur; Kur'an ve sünnet doğrultusunda sahil-i selamete ulaştıran İslam'ı tam manasıyla yaşamaktır. Yüce değerlere sahip davamız için mücadele etmek, beşeri düşünce ve fikirler için mücadele etmekten daha ehemmiyetli değil midir? Ki bizim davamız, hizmet etmeye en layık davadır."

"Toplumumuzun HÜDA PAR'ın misyonuna ihtiyacı var"

Durmaz konuşmasını şöyle sonlandırdı: "İnsanlık âleminin, nebevi düşünceyi esas alan Müslümanlara ihtiyacı vardır. Toplumumuzun partimiz HÜDA PAR'ın misyonuna ihtiyacı vardır. İslam düşmanlarının planları, ancak yeryüzünde nebevi düşünce hâkim olunca bozulur. O yüzden yeryüzünde nebevi düşünceyi hâkim kılmak en önemli ve öncelikli görevlerimiz arasında olmalıdır."

Konuşma sonrasında program, soru cevap kısmıyla devam etti. Ardından toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler