Yeşil Altın Antepfıstığı Zirvesi ve Çalıştayı düzenlenecek

Yeşil Altın Antepfıstığı Zirvesi ve Çalıştayı düzenlenecek

Gazianteplilerin Yeşil Altın diye tabir ettikleri ve en büyük gelir kaynakları olan Antepfıstığını tanıtmak amacıyla Antepfıstığını Zirvesi ve Çalıştayı düzenlenecek.

GAZİANTEP- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile sektör paydaşları, bölgenin ve şehrin en önemli ürünü olan Antepfıstığını,  19 Eylül Cuma günü Şehitkamil Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Antepfıstığı çalıştayında tüm yönleriyle değerlendirilecek.

 

Tarım Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak’ın  konuşmacı olarak katılacağı ve Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “Yeşil Altın Antepfıstığı Zirvesi”nde,  Antepfıstığının küresel bir marka olması yönünde 7 farklı konunun ele alınarak yol haritaları oluşturulacak.

 

Enerji ve Çevre,  İşleme Teknikleri,  Tarım,  AR-GE ve İnovasyon,  Antepfıstığının Dünya Markası Olması,  Antepfıstığının Sosyal Etkisi (İstihdam ve Kadın) ve Antepfıstığı Ekonomisi konuları,  ayrı masalarda konunun uzmanları tarafından tartışılacak. Çalıştay sonrasında masalarda ortaya çıkan yol haritaları bir araya getirilecek ve bu konularda çeşitli aksiyon planları çıkarma hedefi kamu ile paylaşılacak.

 

Açılışı saat 09.00'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak tarafından yapılacak olan zirvenin ilk bölümünde yer alan konuşmacılar, Antepfıstığının küresel bir markaya dönüşmesi ile ilgili görüş ve önerilerini paylaşacak. Yeşil Altın Antepfıstığı Zirvesi’nin ikinci bölümünde ise, alanında uzman kişilerin yer alacağı bir Antepfıstığı Çalıştayı düzenlenecek.

 

Bunlara ek olarak, Yeşil Altın Antepfıstığı Zirvesi sırasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin 10. Kalkınma Planı hedeflerine katkı sağlamak, çok sayıda başarılı uygulamayı görünür kılmak ve yenilerinin geliştirilmesini teşvik etmek amaçları ile ilk kez Antepfıstığını markalaştırmak adına emeği geçenlere ödüller verilecek.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.