Mardin'de Yeşilay'ın kampanyasına anlamlı destek

Mardin'de Yeşilay'ın kampanyasına anlamlı destek

Mardin'de 7'nci sınıf öğrencisi Eda Kumaç, Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadeleye destek olunması için başlattığı "Bi' liran var mı?" kampanyasına destek oldu.

Yeşilay, birkaç aydan bu yana, "Bi' liran var mı" isimli bir bağış kampanyası yürütüyor.

Mardin Mükerrem Tüfekçioğlu İmam Hatip Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Eda Kumaç, kardeşi ile birlikte bağımlılıkla mücadeleye katkıda bulunmak istedi.

Kumaç kardeşler, okul harçlıklarından arda kalan bozuk paraları kumbaralarında biriktirerek, toplanan paraları Yeşilay'a teslim ettiler.

Para vererek farkında olmadan kişilerin bağımlık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştıran vatandaşlara "Bu küçük kardeşimizin örnek olduğu gibi bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun" çağrısında bulunan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, kampanyadan elde edilecek bağışlar ile Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'nin Türkiye'de yaygınlaştırılacağını belirtti.

Yeşilay'ın toplumu ve gençliği bağımlılıklardan korumak amacıyla önleme, koruma, bilgilendirme ve rehabilitasyon çalışması yapan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Günlüoğlu, bağımlılıklar dokunmadan önce insana dokunmayı, bağımlılara el uzatmayı, onlara hayatın renklerini kazandırmayı misyon edindiklerini bildirdi.

Bu zorlu yoldaki gücü farkındalığı ve duyarlılığı yüksek olan halktan ve gönüllülerinden aldıklarını belirten Günlüoğlu, "Bağımlılığa karşı verdiğimiz mücadelede kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyuyor ve tüm vatandaşlarımızda bu mücadelenin bir parçası olması için istek uyandırmayı amaçlıyoruz." dedi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler