Yetim çocuklar ve aileleri iftarda buluştu

Yetim çocuklar ve aileleri iftarda buluştu

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Yetim-Der, düzenlediği iftar programıyla yetim çocuklar ve ailelerini bir araya geldi.

Yetim Öksüz ve Mağdurlar ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği  (Yetim-Der) Diyarbakır’da yetim çocuklar ve ailelerinin katılımıyla bir iftar verdi.

Özel bir tesiste verilen iftar yemeğine anneleriyle katılan yetim çocuklar, iftar öncesi oyun alanlarında doyasıyla eğlendi.

Sevinçleri yüzlerinden okunan yetim çocuklar, ardından aileleriyle beraber iftarlarını açmak üzere tesisteki yemek salonuna geçti.

Yetim çocukları ve annelerini iftarda buluşturmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekinci, Ramazan ayında faaliyetlerine daha da ağırlık verdiklerini söyledi.

Ekinci, “Bir hayırseverin katkılarıyla bir iftar yemeği verdik. Bu iftar yemeği bizim için çok iyi oldu. Yaklaşık 250 yetim çocuk ve ailelerine iftar yemeği verdik. Allah yetimlerin hem korunmasını birçok ayette belirtmiştir. Bu ay hayır hasenat ayıdır. Hem bu dünyada hem de ahirette rızıklanmak için yetimlere yardımcı olmak gerekiyor. Bizim ‘Tut yetimin elinden seni cennete götürsün’ sloganımız var.  Bu Ramazan ayında da bu sloganımızı tekrarlıyoruz.” dedi.

7 yetim çocuğu olan Mülkiye Berbalay,  “Yetim-Der bize sahip çıkıyor. Bize yönelik devamlı programlar yapıyorlar. Giyim ve yiyecek gibi yardımların yanında nakit yardımında da bulunuyorlar. Bize bir aile gibi yaklaşıyorlar.” diyerek Yetim-Der’e teşekkür etti.

Yetim çocuklar ise düzenlenen iftar programıyla akranlarıyla bir araya geldiklerini ifade ederek çok güzel bir gün geçirdiklerini söylediler. Yetim-Der’in, kendilerine yönelik devamlı aktiviteler düzenlediğini hatırlatan çocuklar, dernek yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.  (M. Hüseyin Temel, Fırat Arslan- İLKHA)


































































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.