Yetim-Der evlendireceği ihtiyaç sahibi çiftlere çeyiz yardımına başladı

Yetim-Der evlendireceği ihtiyaç sahibi çiftlere çeyiz yardımına başladı

"Huzura Adım" projesi kapsamında Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi 22 çifti evlendirecek olan Yetim-Der, evlenecek gençlere çeyiz yardımları yapmaya başladı.

2010 yılında kurulan Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Yetim-Der), yetimlere katkı sunabilmek adına çeşitli projelerle faaliyetlerine devam ediyor.

Yetim-Der tarafından 2011 yılında başlatılan "Huzura Adım" projesi kapsamında bu yıl da maddi durumu yeterli olmayan 22 yetim ve öksüz çift evlendirilecek. Evlenecek olan gençlere çeyiz yardımlarını yapmaya başladıklarını belirten Yetim-Der Başkanı Fikri Karavil, 4 gence çeyiz yardımlarının ulaştığını açıkladı.

Evlendirilecek olan gençlere yapılan çeyiz yardımları hakkında açıklamalarda bulunan Karavil, “2017 yılında “Huzura Adım” projesi çerçevesinde 4 kardeşimizin çeyiz yardımını şimdiden yapmaya başladık. Daha önce de kamuoyuna açıkladığımız gibi 2 Temmuz Pazartesi günü evlendirilecek olan gençlerin toplu düğünlerini gerçekleştireceğiz.” dedi.

Hedeflerinin 22 genci evlendirmek ve onlara çeyiz yardımı yapmak olduğunu söyleyen Karavil, 2011 yılından bu yana bu yardımları yaptıklarını ifade ederek, bundan sonra da bu hizmete devam edeceklerini vurguladı.

Önceliklerinin yetim çiftler olduklarını belirten Karavil,  manevi destek olması açısından mağduriyetleri büyük olan diğer çiftlere de bu yardımların yapıldığını ekledi.

Şu ana kadar 155 çifti evlendirdiklerine değinen Karavil, “Huzura Adım” projesi kapsamında yapacakları yardımlara devam edeceklerini söyledi.

“Bu kutlu yolda hayırseverlerden projemize yönelik destek bekliyoruz”

Yapılan çeyiz yardımlarının içeriği hakkında bilgi veren Karavil, “Beyaz eşya yardımları, ev eşyaları ve mutfak eşyaları olmak üzere birçok yardımlarda bulunuyoruz. Maddi desteklerle onlara manevi olarak da katkıda bulunmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Karavil, “Amacımız, doruğa çıkan ahlaki yozlaşmanın, evlilik dışı ilişkilerin normal bir şey gibi görünmesinin önüne geçmektir. Ayrıca fakirlikten dolayı evlenemeyen kardeşlerimize de destek olmaktır. Kardeşlerimiz yaşları ilerlemesine rağmen maddi sıkıntı çektikleri için evlenemiyorlar. Biz de onlara bu noktada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başlattığımız proje ile 2 Temmuz Pazartesi günü yapacağımız toplu düğün ile 22 çifti evlendireceğiz. Bu kutlu yolda hayırseverlerden de projemize yönelik destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.