Yetim-Der’den Gürbüz’de yardım çalışması

Yetim-Der’den Gürbüz’de yardım çalışması

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Yetim-Der, Hani’nin Gürbüz beldesindeki fakir aileleri tespit ederek ihtiyaçları hakkında yardım çalışması başlattı.

Diyarbakır’da yaptığı yardım çalışmalarıyla yetim ve öksüzlerin umudu haline gelen Yetim-Der, Hani’nin Gürbüz beldesinde bulunan ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek gerekli yardımların yapılması için çalışma başlattı.

Yetim-Der’in başlattığı yardım kampanyasına, Gürbüz İrşad-Der de destek vererek çalışmalara katıldı.

“Yetimlere yardımcı olmaya çağıracağız”

Yetim-Der olarak Hani’nin Gürbüz beldesine geldiklerini ve buradaki ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Yetim-Der yetkilisi Ercan Şenol, burada 7 Yetim aileyi ziyaret ettiklerini ve onların mağduriyetlerine bizzat şahit olduklarını söyledi.

Şenol, “Yaşadıkları mağduriyeti iliklerimize kadar hissettik. Ancak hamdolsun bizi takip eden insanlarımız bu ailelere yardımlarda bulundular. Bizlere gelen bu yardımları İnşaallah yardıma muhtaç bu ailelere ulaştıracağız. Ve bu ailelerin daha da ihtiyaçları var buna binaen duyarlı halkımızdan yardımlar bekliyoruz. Biz gelip bu yetimleri gördük ve onları barındırma konusunda üzerimize düşen bütün görev ve sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız. Bize bu mağdur aileleri bildiren Gürbüz İrşad-Der’e teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Onların vesilesiyle bu ailelere ulaştık.” ifadelerini kullandı.

“Yetimlere yardım etmek İslami sorumluluğumuzdur”

Gürbüz beldesinde yetimlerin varlığını daha önce bildiklerini ve bunları tespit ederek ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini dile getiren Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam ise, “Bu mağdur yetim ailelere önceden ziyarette bulunmuştuk. Yetimlere sahip çıkan bir dernek olarak Yetim-Der’e müracaat ettik. Yetim-Der’in fakirleri özellikle yetimleri koruyan, kollayan bir dernek olduğunu bildiğimiz için yetkililere bilgi verdik. Yetim Der’den gelen yetkili arkadaşlarla bu yetim aileleri gezdiğimiz zaman; ailelerin hem nüfusça kalabalık hem de temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını gördük. Bu ailelere sahip çıkma noktasında öncelikli İslami sorumluluğumuz olduğu için kapılarını çaldık. Bu ailelerin gerçekten birinci dereceden mağdur olduklarını ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve bu ailelere acil bir şekilde yardım yapılması gerektiğini beraberce müşahede ettik. Yetim Der’e yaptıkları ve yapacakları bu yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.  (İzzettin Alagöz, Ali Fidancı - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler