Yetim ve öksüzlerin yüzünü güldürecek proje

Yetim ve öksüzlerin yüzünü güldürecek proje

Gaziantep Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı öncesi “Bir Çocuk Bir Dilek Projesi” kapsamında yetim ve öksüzlerin dileklerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Gaziantep Valiliği tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla başlatılan “Bir Çocuk Bir Dilek Projesi” düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Proje kapsamında Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki yetim ve öksüz çocuklara mektup yazarak, çocukların gerçekleştirilmesini istedikleri dileklerini kendisine iletmelerini istedi.

Vali Gül’ün yetim ile öksüzlere yazdığı ve dileklerini sorduğu mektuplar, “Açık Kapı Sahada Projesi” kapsamında ev ziyaretlerinde çocuklara ulaştırıldı. Şehitkâmil Kültür Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Gül, Ramazan Bayramı öncesi "Bir Çocuk Bir Dilek Projesi" kapsamında yetim ve öksüzlerin dileklerini gerçekleştireceklerini belirtti.

Valilik, kamu kurumları ve hayırseverlerin katkılarıyla, çocukların bildirdikleri 3 dilekten makul olan birini Ramazan Bayramı öncesi gerçekleştirmeye çalışacaklarını dile getiren Gül, “Bir Çocuk Bir Dilek Projesi” kampanyasının talep listesinin bugün valiliğin web sitesinde yayınlanacağını belirtti.

Gül, “Dezavantajlı gruplara, yetimlerine sahip çıkan bir şehir Gaziantep. Bizim ilave olarak yapmak istediğimiz öncelikle unutulan, kıyıda köşede kalan ya da herkesin aynı kişiye yardım ettiği kişilerin dışında varsa ulaşılmayan kişiler, bunların envanterini çıkarmak, bu yardımları yaparken hiç kimseyi afişe etmeden, kimseyi rencide etmeden, bu yardımları yapmak. Tabi yetimlik zor, ama yetimlerin, yetimliklerini en çok hissettiği dönemler bayramlardır. Komşuların çocukların babaları ve anneleri aynı durum öksüzler için de geçerli kendi evlatlarına genelde bayramda istediklerini yerine getirirler. Çocuklarının bir şekilde mutlu olmasını, bir şekilde talebini karşılamaya gayret ederler. Biz de istedik ki yetimlerin babası devlet olsun. İstedik ki yetimlerin sahibi bir şehir olsun.” dedi.

Çocuklara mektup yazarken çocukların yetimliklerini hiç dile getirmediklerini belirten Gül, “Mektupta özetle çocuk olduklarını vurgulayarak mektup yazdık. İsteğimiz üç tane dileklerini iletsinler ve bu üç dilekten bir tanesini gerek kamu imkânlarıyla gerek hayırseverlerin imkânlarıyla biz de karşılayalım. Bunu valiliğimizin web sitesinde yayınlayacağız. Yayınlarken çocukların soy ismini yayınlamayacağız, sadece ismi olacak. Hangi dilekleri olduğu görülecek.” ifadelerini kullandı.

Çocukların isteklerinin farklı farklı olduğunu belirten Gül, “Yaklaşık olarak kardeş 2 bin aileye ulaşabildik. 2 bin 800 civarında cevabı gelen mektup var. 2 bin 800 civarında yetimimiz var. Bunların içerisinde tek kardeş olanlar, üç kardeş olanlar ve dört kardeş olanlar var. İstekler içerisinde de en makulundan en mahsunundan ve daha abartılı isteğe kadar istekler var. Biz istiyoruz ki herkes bir ucundan tutabilsin. Sonuç itibariyle bunların içerisinde karşılanabilecek istekler var, alınamayacak istekler var.” şeklinde konuştu.

Kampanyanın Ramazan Bayramı’na kadar devam edeceğini belirten Gül, “Önemli olan bu projenin içerisinde olmaktır. Gaziantep'te hiçbir hayırsever, bu işin içerisinde olmasa da ki hayırseverlerimiz bu işin içerisinde oluyor. Biz kamunun imkânlarıyla bu yetimleri ve öksüzlerimizin isteklerini yine yerine getireceğiz. Ama birlikte yapmak, birlikte sahiplenmek, şehrin kendi yetimlerine sahip çıkması daha bir kıymetlidir.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.