Yetimler Allah'ın bize emanetleridir

Yetimler Allah'ın bize emanetleridir

Yetimlerin, Allah'ın ümmete emaneti olduğunu belirten Yetimler Vakfı, Ramazan ayı münasebetiyle yüzlerce yetim aileye ulaştırmak üzere gıda kolileri dağıtımına başladı.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla çalışmalarını hızlandıran Yetimler Vakfı, Diyarbakır'da bulunan yüzlerce yetim aileye ulaştırmak üzere ramazan gıda kolileri ve hazırlanan kırmızı etlerin dağıtıma başladı.

Yaptığı çalışmalar ile ihtiyaç sahibi yetim aileler ile zenginler arasında köprü işlevini kuran Diyarbakır ​Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı, ramazan ayına sayılı günler kala yetim ve öksüz ailelere gıda ve kırmızı et kumanyalarını ulaştırmak üzere çalışmalarını hızlandırdı.

Ramazan ayı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyelerinden Mehmet Ali Aysu, ramazan ayının af ve mağfiret ayı olduğuna dikkat çekti.

Aysu, "Önümüz af ve mağfiret ayı olan ramazan ayıdır. Biz de inşallah ramazan ayı öncesinde gıda kolileri ve kırmızı etlerimizi hazırladık. En azından bu ramazanın ilk gününde yetimler aileleriyle birlikte evlerinde sıcak bir yemek pişsin diye yola koyulduk. Binlerce gıda kolisi hazırladık. Ramazan ayında gelebilecek olan zekât ve fitrelerle bu kolilerimizi İnşallah peyderpey daha da arttırarak bu ihtiyaç sahiplerine, yetimlere ulaştıracağız." dedi.

"Yetimlere hep beraber sahip çıkacağız"

Yetimlerin Allah'ın bir emaneti olduğunu belirten Aysu, "Allah'ın emanetine en çok sahip çıkılması gereken zaman, ramazan ayıdır. Ramazan ayındaki af ve mağfirete ulaşabilmenin yolu da Allah'ın bize emanet bıraktığı bu yetimlere sahip çıkmakla olur. İnşallah bu yetimlere hep beraber sahip çıkacağız. Bayramdan önce de onlara giyim yardımı yaparak güzel bir şekilde giyindireceğiz. Onlar da bu bayramda anasız ve babasız kalmanın hüznünü yaşamayacak, diğer çocuklar gibi sokakta karınları tok, elbiseleri yeni olarak oynayacaklar." ifadelerini kullandı.

Aysu, "İnşallah hep birlikte bu emanete sahip çıkacağız. Bu emanet sadece Yetimler Vakfı'na değil, ümmete verilmiş bir emanettir. Biz Yetimler Vakfı olarak sadece buna ön-ayak, köprü olmak istiyoruz. Rabbim hayır sahiplerinin hayrını kabul etsin. İnşallah bu ramazan boyunca gerek zekât ve gerek fitrelerimizle bu yetimleri unutmayacağız ve bu fitre ve zekâtların yerine ulaşmasına vesile olacağız." şeklinde konuştu.

Yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren yetim Zeynep Baydemir, hayır sahiplerine teşekkürlerini ileterek, "Yardım kolisi getirdiğiniz için teşekkür ederim, Allah hayrınızı kabul etsin. Hayır sahiplerine de teşekkür eder, dua ederim." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.