Yetimler Vakfı Arakanlı Müslümanlara battaniye yardımında bulundu

Yetimler Vakfı Arakanlı Müslümanlara battaniye yardımında bulundu

Myanmar ordusu ve Budist çetelerin barbarca saldırılarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlara yardım eli uzatan Yeimler Vakfı, yardım çalışmalarına bugün de devam etti.

Bangladeş'teki mülteci kamplarında kalan Arakanlı Müslümanlara yardım çalışmalarına devam eden Yetimler Vakfı, bugün de Cox's Bazar şehrinde bulunan Balukhali kampında battaniye dağıtımında bulundu.

Kutupalong kampından sonraki ikinci en büyük kamp olan ve yaklaşık 400 bin kişinin kaldığı kampta temel ihtiyaç malzemelerine ihtiyaç duyuluyor.

Günlerdir bölgede olan ve çeşitli yardım malzemeleri dağıtan Yetimler Vakfı, gıdanın yanı sıra temel ihtiyaçları da karşılamak için çaba sarf ediyor.

Bugün yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Yetimler Vakfı Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, gittikleri her kampta içler acısı duruma şahitlik ettiklerini söyledi.

"Her şeye ihtiyaçları var"

Tekdal, "Yardım çalışmalarımız sürüyor. Burada gördüklerimiz hakikaten vicdanları acıtıyor. Arakanlı Müslümanların yaşadıkları acıyı burada müşahede edebiliyoruz. Her şeye ihtiyaçları var. Dün gıda paketleri dağıttık, bugün ise battaniye yardımında bulunduk. Yarın ve sonraki günlerde de çeşitli yardım malzemeleri dağıtacağız. Özellikle çocuklar için giysi ihtiyacı da var. Sağlık problemi hat safhada, ilaç yok. Gittiğimiz her kampta bu sorunla karşılaşıyoruz. Kamplarda sağlıksız koşullar da bir yaşam var." dedi.

İLKHA



































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.