Yetimler Vakfı Arakanlı Müslümanlara topladığı yardımları ulaştıracak

Yetimler Vakfı Arakanlı Müslümanlara topladığı yardımları ulaştıracak

​Yetimler Vakfı, Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından soykırıma uğrayan Arakanlı Müslümanlar için toplanan yardımları Bangladeş’teki kamplara ulaştıracak.

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından soykırıma uğrayan Arakanlı Müslümanlar için topladığı yardımları Bangladeş’e sığınan mazlumlara ulaştıracak.

Yapacakları yardım ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, vakıf olarak yarın Bangladeş’e gideceklerini belirtti.

Bir hafta boyunca Arakanlı Müslümanlarla kalacaklarını ifade eden Karavil, kampta 10 tane su kuyusu açacaklarını, 3 bin 500 gıda ve giyim paketi ile sıcak yemek dağıtımı yapacaklarını söyledi.

Yardım kampanyasına 14 Eylül’de başladıklarını hatırlatan Karavil, “Özellikle son günlerde Budist çeteler, Arakanlı Müslümanları belki yeryüzünde bugüne kadar görülmemiş en büyük vahşet ile katletmeye başladılar. Bu tabi uzun yılardan beri devam ediyordu ama özellikle bu son günlerde biraz daha dozajını artırmış. Müslümanlar da yapılan bu zulümlerden dolayı oradan hicret etmek durumunda kalmışlar. Bizler de mağdur olan Arakanlı Müslümanlar için yani hicret edip Bangladeş’e sığınan bu kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası tertipledik. Bir aylık süre içerisinde bu kampanya çerçevesinde toplanan bağışları bizzat kendi ekibimizle birlikte Allah nasip ederse yarın Diyarbakır’dan Bangladeş’e ulaştıracağız.” dedi.

Yardımların ulaştırılması noktasında yapılan çalışmalardan bahseden Karavil, özellikle kamplardaki acil ihtiyacı belirleyeceklerini söyledi.

Yapacakları projelerin ardından 26 Ekim’de Türkiye'ye dönmeyi planladıklarını aktaran Karavil, "Toplanan yardımlarla hedefimiz; 10 tane su kuyusu açmak. Şu anda su kuyuları açılmaya başlanmış, biz inşallah onların açılışlarını yapacağız. Bunun dışında barınma için çadır evler oluşturulmuş; onlarla ilgili hazırlıklar var. Ayrıca orada olduğumuz süre zarfında bu kardeşlerimizle birlikte onlara sıcak yemek dağıtım programımız olacak. Bunun dışında eğitimlerine de bir miktar katkı sunabilmek için kırtasiye yardımı yapılacak. Oradaki medresede yine eğitim gören çocukların Kur’an-ı Kerim, Elifba ve çanta okul ihtiyaçları karşılanacak. Adak ve akikalarımız da olacak. İnşallah orda malını mülkünü, eşyasını her şeyini bırakıp hicret edenleri bir de giydirme programımız olacak. Biz ilk olarak 10 su kuyusu, 100 çadır, bin 750 gıda paketi, bin 750 kişilik giyim olarak planlamıştık ama elhamdülillah, Allah tüm hayır severlerden razı olsun, bizim bu saydıklarımız şu an itibariyle artmış. Önümüze koyduğumuz hedeflerden biraz daha fazla yardım götürme imkânımız olmuş."

“Dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum, bir mağdur varsa muhakkak halkımız yardım eli uzatıyor”

Kampanya kapsamında 250 bin lira bağış topladıklarını söyleyen Karavil, "Bu yardımları inşallah ihtiyaç sahiplerine götüreceğiz. Kampanyamız 12 Aralık’a kadar devam edecek. İhtiyaç hâsıl olursa bu sürenin uzatılması için belki girişimlerimiz olabilir. Ama bu yardımlarımız devam edecek. Ülke dışındaki insanların ihtiyaçlarını karşılama noktasında gerçekten bu konuda halkımız takdir edilecek bir pozisyondadır. Dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum, bir mağdur varsa muhakkak halkımız yardım eli uzatıyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler