Yetimler Vakfı Diyarbakır'da 240 yetimin yüzünü güldürdü

Yetimler Vakfı Diyarbakır'da 240 yetimin yüzünü güldürdü

Diyarbakır ​Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) Diyarbakır’da 240 yetim çocuğu giydirerek yüzlerini güldürdü.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla duyarlı bir hayırsever Yetimler Vakfına bağışta bulunarak 240 yetimi giydirdi.

Yaptıkları yardım faaliyetleriyle ismini sıkça duyuruna Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), bu bayramda çocukları giydirerek mutlu etti. Vâkıfa bağışta bulunan bir hayırseverin yardımla bayram öncesi 240 yetim giydirildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Yetimler Vakfı Bağlar Komisyon Başkanı Vedat Bilge, bir hayırseverin bağışıyla 240 yetimi giydirerek, bütün yetim çocuklara en güzel elbiseleri giydirmek istediklerini söyledi.

Bilge, “Biz Ramazan ve Kurban bayramlarında hayırsever vatandaşlarımızdan gelen yardımları bu yetim çocuklarımıza ve imkânlarımız ölçüsünde gelen yardımların miktarıyla ulaştırmaya çalışıyoruz. Gönül isterdi ki bütün çocuklarımıza en güzelini alabilsek.  Peygamberimizin ‘ Cennette benimle komşu olanlar, yetimlere sahip çıkanlar onları koruyanlardır.’ İfadesinden yola çıkarak keşke bütün çocuklara en güzelini yapabilsek. Ramazanda hayırsever bir vatandaşın 240 yetim çocuğa ayakkabı, elbise ve giyim yardımını ulaştırdı. Bizde biz de şu anda o vazifeyi yapıp köprü görevini görüyoruz. Bu çocukların elbiselerini almaları ayakkabılarını giymeleri onlardaki o duygu ve sevinçleri bizi sevindiriyor.” dedi.

Dünyada milyonlarca yetimin olduğunu hatırlatan Bilge, “Dünyanın her tarafında milyonlarca yetim vardır. İmkânı olanlar yetimlere sahip çıkar ve elinden geleni yaparsa dünyada ihtiyaç sahibi yetim kalmaz. Herkes hakkıyla görevini yapmayınca gerek yetimler ve gerekse de yetimler dışındaki diğer insanların mağduriyeti devam ediyor. Bu hayırsever vatandaşın yaptığı bu hayırlı işten dolayı bayramlık elbiselilerin alan çocuklar sevindi.” şeklinde konuştu.  (Emrah Deniz-İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler