​Yetimler Vakfı Uganda’da yetim çocukları sünnet ettirdi

​Yetimler Vakfı Uganda’da yetim çocukları sünnet ettirdi

​Yetimler Vakfı, Uganda’da yaşadıkları maddi imkânsızlık nedeniyle sünnet olamayan onlarca yetim çocuğu sünnet ettirdi.

Afrika kıtasının Uganda ülkesinde sosyal sorumluluk projesi adı altında faaliyetlerine devam eden Yetimler Vakfız, Uganda’nın Kamuli şehrine 183 kilometre uzaklıkta bulunan Entalike köyünde yaşadıkları maddi imkânsızlıktan dolayı sünnet olamayan onlarca yetim çocuğu sünnet ettirdi.

Emperyalist devletlerin sömürüsü n kendi ülkelerinde adeta mülteci durumuna düşürülen Uganda halkı, maddi imkânsızlıklardan ötürü çocuklarını sünnet ettiremiyor. Yetimler Vakfı’ndan oluşan bir heyet, sünnet organizasyonu düzenlemek üzere İstanbul’dan 7 saatlik bir hava seyahatinin ardından Uganda ülkesinin başkenti Kampala’ya ulaştı.

Şehir merkezinden 4 saat yolculuktan sonra Uganda’nın Kamuli şehrine 183 kilometre uzaklıkta bulunan Entalike köyüne varan Yetimler Vakfı heyeti, köy sakinleri tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandı.

Yetimler Vakfı, burada özellikle aralarında yetimlerinde olduğu onlarca çocuğu sünnet ettirerek, ailelerinin yüzlerini güldürdü.

Yetimler Vakfı heyeti, sünnet olan çocukların ailelerine nakdi para yardımında bulunup, sünnet olan ve orada bulunan çocuklara ise oyuncak hediye etti.

Yaptıkları sünnet faaliyetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Memduh Emek, “Sünnet organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Burada sünnet organizasyonunu gerçekleştirmemizin en önemli nedenlerinden biri, buradaki ailelerin çocuklarını sünnet ettirme imkânının hiç olmamasıdır. Aileler çocuklarını sünnet ettirmek için 200 kilometre uzaklıkta bulunan şehre gitmeleri gerekiyor ve bu insanların şehre gidecek yol paraları dahi yok. Burada günlük temel ihtiyaçlarını giderecek hiçbir şeyleri yok. Buradaki Müslümanlar, kendilerine gönderilen hayırlar sayesinde bazı ihtiyaçlarını ancak karşılayabiliyorlar.” dedi.

“Kötü niyetli insanlar sünnet adı altında insanları hastalıklara sevk ediyor”

Sünnet organizasyonunun Ugandalı Müslümanlar için çok önemli olduğunu vurgulayan Emek, “Çünkü bu sünnet programını biz Müslümanlar gerçekleştirmezsek başka din mensubu, kötü niyetli insanlar buraya gelip sünnet adı altında insanları hastalıklara sevk edecek şeyler yapıyorlar. Onlara şirin gözükmek için başta hediye veriyorlar; ama sonradan buradaki halktan öğrendiğimiz kadarıyla birkaç ay içerisinde çocuklarda ciddi hastalıklar belirlemekte ve kısırlığa sebebiyet vermektedir. O yüzden muhakkak bu gibi organizasyonları biz Müslümanlar yapmalıdır.” diye konuştu.

“Tedavi olamayan çocuklar ölüyor”

Konuşmasının devamında Emek, Müslümanlara şu çağrıda bulundu: “Burada en önemli ve çocuk ölümlerinin sebeplerinden biri de sıtma hastalığıdır. Sıtma hastalığı burada çok yaygındır. Bu hastalığın tedavisi çok basit… Burada bir dolara alabileceği bir ilaçla tedavi olabilecekken, bunu alma imkânları olmadığı için birçok çocuk maalesef ölmektedir. O yüzden Müslümanların buradaki kardeşlerini unutmaması gerektiğini rica ediyoruz.”

Emek, sünnet olan çocukların ailelerine katkıda bulunmak için nakdi para yardımında bulunduklarını kaydetti.

Böylesi bir program sayesinde çocuklarını sünnet ettirme fırsatı yakaladıklarını ifade eden Ugandalılar, Yetimler Vakfı’na teşekkürlerini ilettiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.