Yetimler Vakfı'ndan medreseli Arakanlı çocuklara sıcak aş

Yetimler Vakfı'ndan medreseli Arakanlı çocuklara sıcak aş

Bangladeş sınırındaki kamplarda kalan Arakanlı Müslümanlara yardım etmek için bölgede bulunan Yetimler Vakfı, bugün medreseli küçük çocuklara sıcak aş dağıttı.

Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından sistematik soykırıma maruz kalan ve yeni katliamlara maruz kalmamak için Bangladeş sınırındaki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanların yaşadığı insani dram devam ediyor.

Hayatta kalma mücadelesi veren Arakanlı Müslümanların ihtiyacını gidermek için bölgede bulunan Yetimler Vakfı, günlerdir sürdürdüğü yardım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Gıda ve ısınma gibi ihtiyaçların giderilmesi için yardımlarda bulunan Yetimler Vakfı, katliamlardan ve zorlu göç yolculuğundan dolayı travma yaşayan çocukları birazcık olsa mutlu edebilmek için de çalışmalarda bulunuyor.

Önceki gün çocuklara oyuncak dağıtan Yetimler Vakfı yetkilileri, bugün de medrese eğitimi gören çocuklara sıcak yemek ulaştırdı.

"Burada eğitim gören çocukların yeni bir mekâna ihtiyacı var"

Çalışmaları hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, "Bugün Ukhiya Bölgesi'nde bir medreseyi ziyaret ettik. Arakanlı çocuklara, hem İslami hem de fenni ilimler öğretilen medresede sıcak aş dağıttık. Tabi burada gördüğümüz manzara da kamplardaki manzaralardan farksız. Bulunduğumuz medresenin neredeyse tavanı çökmek üzere, yer çok küçük, kötü koşullara sahip. Burada eğitim gören çocukların yeni bir mekâna ihtiyacı var. Maddi imkânlara ihtiyaç duyuyorlar." dedi.

"Tüm Müslümanlar, uzak coğrafyanın bu mazlum çocuklarını koruyup kollamalıdır"

Medresedeki çocuklara balon dağıtırken, çocukların gözlerinin ışıldadığını söyleyen Tekdal, "Yemek dağıtırken çocukların sıcak yemeğe nasıl hasret olduklarını yakinen müşahede ettik. Hakeza balon dağıtırken de çocukların yüzündeki sevinç görülmeye değerdi. Bu çocukların elinden tutmalı ve bırakmamalıyız. Bu çocuklar ümmetin öksüzleridir. Tüm Müslümanlar, uzak coğrafyanın bu mazlum çocuklarını koruyup kollamalıdır. Biz de buradan tüm hayırsever kardeşlerimize çağrımızı yineliyoruz. Sunduğunuz katkıları sahiplerine ulaştırıyoruz. Lakin yetersiz olduğunu da görüyoruz. Hayatta kalma mücadelesi veren Arakanlı Müslümanların, çocuklarını medrese ve camilerde yetiştirme, Kur'an ile büyütme arzusu bizleri kendilerine hayran bırakıyor. Bundan dolayı bizler de desteğimiz kardeşlerimizden esirgememeliyiz. Onlara güç vermeliyiz. Umarım hem bu medresenin ihtiyaçlarının giderilmesi hem de yeni medreselerin açılması konusunda hayır sahipleri gerekli destekleri sunarlar." diye konuştu.

Arakanlı Müslümanların İslam ümmetinden beklentileri olduğunu belirten Tekdal, hayatta kalabilme mücadelesinde yardımların kesilmemesi gerektiğini söyledi.

Yardım çalışmalarına devam edilecek

Yetimler Vakfı olarak yardım çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Tekdal, hayırseverlerin desteklerini esirgememeleri gerektiğini de yineledi. (İLKHA)
















































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler