Yetimler Vakfından Uganda'da sünnet organizasyonu

Yetimler Vakfından Uganda'da sünnet organizasyonu

Yetim, Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı, Afrika kıtasının doğusunda yer alan Uganda’da sünnet organizasyonu gerçekleştirdi.

Yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yardım faaliyetleri ile tanınan Yetimler Vakfı, Uganda’da sünnet organizasyonu gerçekleştirdi. “Kirvem olur musun?” projesi ile her yıl yüzlerce yetim, öksüz ve kimsesiz çocuğu sünnet ettiren Yetimler Vakfı, proje kapsamında Afrika’nın doğusunda yer alan Uganda’da 500 kişiyi sünnet ettirdi.

Ülke nüfusunun yüzde 12’sini oluşturan Müslümanların maddi imkânsızlıklar dolayısıyla çocuklarını sünnet ettiremediğini belirten Yetimler Vakfı, "Bu organizasyon ile beş yüz kardeşimizin Müslüman olmanın alametlerinden olan 'sünnet olma' vücubiyetini yerine getirmelerini sağladık." açıklamasında bulundu.

Sünnet olmamış çocuklarla beraber İslam’a yeni girmiş Ugandalı Müslüman yetişkinleri de sünnet ettirdiklerinin altını çizen Yetimler Vakfı yetkilileri, “Kirvem olur musun? 'projesi ile yaklaşık on iki bin kilometre ötedeki kardeşlerini unutmayan tüm hayırseverlere teşekkür ederiz. İnşallah hayırseverlerin desteği ile bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.