Yetimlerimize sahip çıkalım

Yetimlerimize sahip çıkalım

Yetimlerin Hazreti Muhammed'in emaneti olduğuna dikkat çeken İHH Gaziantep Şubesi Yetim Koordinatörlüğü Birimi Başkanı İbrahim Sevimli, yetimlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen programda "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla yaklaşık 800 yetim çocuk ve ailesi, iftarda bir araya geldi.

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından kabul edilen ve her sene Ramazan ayının 15'inci gününde idrak edilen "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla Gaziantep'te yetim çocuklar ve aileleri iftar sofrasında bir araya geldi. İHH Gaziantep Şubesi de kentte yaşayan ve aralarında Suriyeli yetim çocukların da bulunduğu 800 yetim çocuğa ve ailelerine iftar verdi.

İHH Gaziantep Şubesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına, yetim çocuklar ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Yetim çocuklar ve aileleri akşam ezanının okunmasıyla oruçlarını dualar eşliğinde her birlikte açtı. Oruçlarını açan yetim çocuklar, iftarın ardından da oyunlar oynayıp, gönüllerince eğlendiler.

Düzenledikleri iftar programı ile ilgili bilgi veren İHH Gaziantep Şubesi Yetim Koordinatörlüğü Birimi Başkanı İbrahim Sevimli, yaptığı açıklamada, her yıl Ramazan ayının 15'inci gününün, "Dünya Yetimler Günü" olarak kutlandığını ve dünyaya bir mesaj verildiğini söyledi.

"Yetimler bize Hazreti Muhammed'in emanetidir"

Yetimlerin Hazreti Muhammed'in emaneti olduğunu söyleyen Sevimli, "Her şeyden önce Müslüman bir toplumuz. Bizler için Peygamber efendimizin sözleri çok büyük bir önem teşkil eder. Peygamber Efendimiz, yetimlerin bizlere emanet olduğunu söyler. Bir insan, bir yetimin başını okşadığı zaman, saçının âdetince ona sevap yazılacağını söyler. Yine benzer bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz, duaların kabul olması, kalplerin yumuşaması için sahabeleri vasıtasıyla sürekli yetimlere sofralarda yer verilmesini, onlara destek çıkılmasını ve başlarının okşanmasını bizlere tavsiye eder. Bundan dolayı biz de her Ramazan'ın 15'inde "Dünya Yetimler Günü" kapsamında anneleri ile birlikte bütün yetimlerimizi iftar soframızda misafir ediyoruz." dedi.

"Sahip çıkmadığımız yetimlere misyonerler sahip çıkıyor"

Dünyada milyonlarca yetimin olduğunu anımsatan Sevimli, "İHH olarak dünya genelinde 94 bin 500 yetime bakıyoruz. Her ay bu yetimlere düzenli olarak bir harçlık bağlanmaktadır. Savaş maalesef en çok mazlum kadınları, mustaz'afları ve yetimleri vuruyor. İHH olarak en çok bizim dolduramadığımız ve ulaşamadığımız yerlere maalesef misyonerler gitmektedir. Bugün İslam toplumu içerisinde en çok yetime ulaşan İHH olarak 95 bin yetime ulaşmaktadır. Ama aynı şekilde Hristiyanlar ve misyonerlerin örgütü olan Hristiyan bir örgüt 4 milyon yetime bakmaktadır. Bunların asıl amacı bu yetimlerin karnını doyurmak, eğitimlerini sağlamak değil, tamamen misyonerliğe kazandırmak, Hristiyan propagandası yapmaktadırlar. Maalesef İslam toplumu olarak biz bu konuda biraz daha geride kaldık." ifadelerini kullandı.

İnsanları bir araya getiren bazı temel unsurların olduğunu belirten Sevimli, "Bunların başında bayrak, din ve vatan gelir. Bu kavramlar kadar çok önemli olan bir kavram da 'Yetim'dir. Yetimler, insanları ve toplumları bir araya getirecek ortak kavramdır. "Yetim" dediğimiz zaman bütün insanların yüreğinde bir kıpırtı, titreyiş ve onların duygularının şahlandığını görürsünüz." şeklinde konuştu.

Yetimlere sahip çıkılması gerektiğini belirten Sevimli, yeryüzünde bulunan bütün Müslümanlar için yetimlerin çok önemli olduğunu, sahip çıkmadığımız her yetim çocuktan dolayı sorumlu olacağımızı söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler