"Yetkili merciler Siyer Sınavı’na engel olmamalı"

"Yetkili merciler Siyer Sınavı’na engel olmamalı"

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, 29 Ocak’ta düzenleyecekleri Siyer Sınavı için bazı yetkililerin engel çıkardığını söyleyerek, yetkililerin bu hatadan bir an önce dönmesini istedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, 29 Ocak 2017’de düzenleyecekleri Siyer Sınavı’na bazı merkezlerde yetkililer tarafından engel çıkarıldığını belirterek duruma tepki gösterdi. Oğraş, yetkililerin bu hatadan bir an önce dönmesini istedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun “O'nu Oku O'nu Yaşa” temasıyla düzenleyeceği Siyer Sınavı hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Yahya Oğraş, şu ana kadar 100 binden fazla kişinin sınava başvuru yaptığını ifade etti.

Siyer Sınavı gibi hayırlı bir çalışmanın içerisinde her kesimin olmasını arzu ettiklerini söyleyen Oğraş, “Bu çalışmalar yürütülürken hiçbir zaman ‘bizim tekelimizde olsun’ gibi düşüncemiz yok. Peygamber aşkını halka haykırma anlamında tüm İslami camiaların böyle bir çalışma yürütmesinde biz katkıda da bulunuyoruz. Kesinlikle bu konuda duamızla,  desteğimizle onların yanındayız. Gönül isterdi ki bütün İslami kesimler, okullar, Diyanet’in bu tür etkinliklerin içerisinde olsun destekte bulunsun. Herkesin, bunu konuda ellerinden ne geliyorsa yardımcı olmasını biz temenni ediyoruz.” dedi   

“Yetkili mercilerin Siyer Sınavına engel olmamalı”

Bu temenni ve arzularına rağmen Siyer Sınavı’na engel olmak gibi art niyetli insanlarla da karşılaştıklarına değinen Oğraş, sınava engel olmaya çalışan yetkililer hakkında sosyal medya üzerinden eleştiriler yöneltildiğini hatırlatarak, “Eleştiri konusu olan şahıslar, mevkiler, yetkili merciler sınava engel olmamalı. Hepimiz Peygamber sevgisinin gölgesi altında birleşelim ve bir Müslüman olarak, müntesibi bulunduğumuz ümmet-i Muhammed’in bir bireyi olarak makam-mevkii ne olursa olsun gelin bu işi birlikte yürütelim ve birlikte hareket edelim.” çağrısında bulundu.

Oğraş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle şu anda gerek okullarda yapılacak olan sınavlarda engel olmaya, sıkıntı yaratmaya, bu işi sabote etmeye çalışan veya bu işi farklı tarafa çekerekten kendilerince bir yorum yapmaya çalışan veya farklı bir şekilde devletin üst makamlarına doğru olmayan raporlar sunanlar var. Yazık etmeyin kendinize. Peygamber sevdasına bugüne kadar kim düşmanlık yaptıysa felah bulmamıştır. Anadolu’nun değişik yerlerinde okullarda yapılacak olan sınavlar hususunda söz konusu izinler çıkmıştır. Fakat belli yerler vardır, bu yerler de umarız inşallah en kısa sürede kendilerine veya üstlerinden gelecek olan bilgilere binaen bu konuda engel olmak hususunda aradan çıkacaklardır. Bizim için esas olan şey Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve ‘sünnet-i seniyye’sini takip etmektir.”

Sınav için kayıtların 14 Ocak 2017’ye kadar devam edeceği bilgisini veren Oğraş, Müslüman halkın her geçen gün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e olan teveccühünün arttığını söyleyerek, “Geçen yıla göre bir hedef koyduk. Hedefimiz, 200 bin. Şu anda 100 bin katılım söz konusudur. Bilgiler sürekli güncelleniyor. Köylerimizde, okullarımızda ve Kur’an kurslarımızda özellikle ciddi bir katılım var. Dereceye giren 28 kişiye umre ödülü verilecektir. Sınav için şu anda birinci ve ikinci kategoriye bir kitap dağıtılıyor. Aynı şekilde üçüncü ve dördüncü kategoriye başka bir kitap veriliyor. Yani şu an 3 ayrı kitabımız söz konusudur. Bu kitapları da katılımcı kardeşlerimiz şu anda okuyorlar. Ben kendim de bazen şahit oluyorum, kardeşlerimiz iyi çalışıyorlar ve kitabı defalarca okuyorlar. Zaten bizim için de esas olan budur. Sınav olsun veya sınavdaki ödül olsun bunlar sadece işin aksesuarıdır. Bizler bu işi rıza-ı ilahi için yapıyoruz.” dedi. (Emrah Deniz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler