Yetkililer toz bulutuna karşı uyardı video

Yetkililer toz bulutuna karşı uyardı video

Suriye üzerinden gelen toz bulutları Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gökyüzünü kapladı. Uzmanlar, akciğer ve kalp hastalığı olanları dışarı çıkmamaları yönünde uyardı.

Suriye üzerinden gelen toz bulutları Kızıltepe ilçe merkezinde yaşamı olumsuz etkilerken, Kızıltepe Devlet Hastanesi baştabibi Fethullah Kayan, hava şartlarının daha uygun hale gelmeyinceye kadar vatandaşların dışarı çıkmaması konusunda uyarılarda bulundu. 

Toz bulutunun kalp sıkışması ile akciğer yorgunluğuna neden olacağı için sağlığı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Baştabip Kayan, “Tozlu hava nefes darlığı yapar nefer darlığı hızlı solunum ve kalp atımına neden olarak tansiyonun yükselmesine kalp sıkışmasına ve akciğer yorgunluğuna neden olacağından sağlığı olumsuz etkilemektedir." diye uyarıda bulundu.

Başta rahatsızlıkları olanlar olmak üzere vatandaşların dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunan Kayan, “Özellikle akciğer hastalılarından astım, kronik bronşit, KOAH hastalıkları ile kalp damar hastalıkları olanlar bu yoğun toz bulutu ve sıcak hava ile olumsuz yönden etkileneceklerdir. Hava şartları daha uygun hale gelene kadar mümkün mertebede dışarı çıkmamaları sağlık açısından daha uygun olacaktır." dedi.İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler