Yetkilileri daha fazla tedbir almaya davet ediyoruz

Yetkilileri daha fazla tedbir almaya davet ediyoruz

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki hafriyat yığınları arasında, 2 kişinin hayatına mal olan patlamaya ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR İlçe Başkanı Halil Talayhan, halkın daha fazla zarar görmemesi için yetkilileri gerekli tedbirleri almaya davet etti.

HÜDA PAR Nusaybin İlçe Başkanı Halil Talayhan, Dicle Mahallesi’ndeki hafriyat yığınları arasında yaşanan patlama sonucu biri çocuk 2 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin bir açıklama yaparak olaya sebep olanları kınadı.

Bu tür üzücü vakaların aha önce de yaşandığını hatırlatan HÜDA PAR Nusaybin İlçe Başkanı Halil Talayhan, halkın daha fazla mağdur edilmemesi için yetkilileri daha duyarlı olmaya davet etti.

Nusaybin’de 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 25 Temmuz’da kısmi olarak kaldırıldığını belirtin Talayhan, “Sokağa çıkma yasağı sonucunda yaşanan çatışma ve patlayıcıların etkisiyle tahrip olan evlerinden eşyalarını almak isteyen vatandaşlarımızın can güvenliği bulunmamakta, bu konuda yeterince hassasiyet gösterilmemektedir.” dedi.

Dicle Mahallesi’nde hafriyat yığınları arasında önceki gün meydana gelen patlamada hurdacı oldukları belirtilen biri çocuk 2 kişi hayatını kaybettiğini anımsatan Talayhan, daha önce meydana gelen patlamalarda ise 4’ü çocuk 6 kişinin Devrim Mahallesi’nde yaralandığını, yine patlama sonucu Fehime Kurumaz’ın hayatını kaybettiğini ve kardeşi Dilan Kurumaz’ın da yaralandığını söyledi.  

Talayhan, “Kızının çeyizini almak için evlerine giren Heyhat Müjde ve Saadet Müjde adlarındaki anne ve kızıyla, yine eşyalarını almak için evine giren M. Said Malak adlı vatandaşlarda evlerine tuzaklanan patlayıcıların infilak etmesi sonucu feci bir şekilde hayatlarını kaybetmişlerdir. Son olarak yıkılan evlerin şehir dışına taşınan molozlarının arasından geçimlerini sağlamak için hurda toplayan 1993 doğumlu Hamid Çevik ve 2002 doğumlu Kadri Barak adlı iki genç insanımız hayatlarını kayıp etmişlerdir.” diye konuştu.

Bu şekilde halkın mağduriyetine sebep olanları kınadıklarını açıklayan Talayhan, “Parti olarak vatandaşlarımızın daha fazla mağdur edilmemesi ve can kaybının yanında sakatlanmalarının yaşanmaması için yetkilileri daha fazla duyarlı olmaya, ciddi bir şekilde tedbir almaya davet ediyoruz. Bu vesile ile hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.