YGS başvuruları nasıl yapılıyor?

YGS başvuruları nasıl yapılıyor?

Geçtiğimiz hafta başlayan YGS başvuruları 18 Ocak'a kadar devam edecek. Adayların, 60 TL olarak belirlenen sınav ücretini belirli bankalara yatırdıktan sonra işlemlere devam etmesi gerekiyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvurularını 4 Ocak'ta başlatmıştı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu'nun yayımlanmasının ardından başlayan başvurular 18 Ocak'ta sona erecek.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında üniversitelerde olmak isteyen adayların, başvuru işlemlerini dikkatle yapması gerekiyor.

Sınav ücretleri

12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek YGS oturumuna katılabilmek için 60 TL ödeme yapılması gerekiyor.

Ücretler nereye yatırılacak?

Adaylar, sınav ücretlerini Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılamaz) üzerinden yatırabilecek.

Ayrıca, ÖSYM'nin internet sayfasında "Ödemeler" kısmından kredi kartı veya banka kartıyla da ücretler yatırılabilecek.

İşlemler nasıl gerçekleştirilecek?

YGS'ye katılacak herhangi bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okuyan öğrenciler, işlemlerini kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya başvuru merkezlerinden yapabilecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) kaydı bulunanlar ise başvurularını bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr/ adresinden gerçekleştirebilecek. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler