YGS heyecanı başladı

YGS heyecanı başladı

İki milyonu aşkın adayın ter döktüğü Yükseköğretime Geçiş Sınavı, Diyarbakır’da 19 bin 425 öğrencinin katılımı ile başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Diyarbakır’da 19 bin 425 öğrencinin katılımıyla saat 10.00'da başladı.

Sınava girecek olan öğrenciler, aileleriyle girecekleri sınav yerlerinde bir saat önce hazır oldular. Öğrenciler sınava alınırken ailelerde okul önlerinde Kur’an-ı Kerim okuyup dualar ettiler.

Saat 09.45 kadar öğrenci alımlarının olduğu sınavda, 2 milyon 265 bin 902 aday Türkçe, Matematik, Geometri, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden çıkacak 160 soruyu çözecek.

Hazırlıklarını tamamlayıp sınava giren öğrenciler ile velileri büyük heyecan yaşadıklarını görüldü.

YGS girecek olan Hasan Celal İnci, maden mühendisliği okuduğunu şimdiki hedefinin elektrik ve elektronik mühendisliği okumak istediğini söyledi.

Baver Kaya, YGS'ye kendi imkânlarıyla okuduğu kitap ve eğitim setlerinden çalıştığını ifade ederek, sınav sonucunda 330 puan beklediğini ifade etti.

Üniversite öğrencisi olan ve 3 kez sınava giren Baver Efe de kendini şu sözlerle ifade etti: "Sınava hazırlık yaptım, üniversite öğrenciyim sınava sorulara bakmak için tekrar giriyorum. YGS'ye okul dışında ek olarak bir saat ders çalıştım. Daha önce temelim olduğu için fazla heyecan yok. Deneme amaçlı 3'üncü defadır giriyorum ve beklentilerim var."

Çocuğunu sınava getiren Cevdet Altıntop, çocuğun kazanması için ders çalıştığını, şu ana kadar boş geçmediğini ve inşallah kazanabileceğini ifade etti.

Yemlihan Kaya da sınava çocuğunu getirdiğini ve heyecanlı olduğunu belirtti. Kaya, "Çocuğum giriyor sınava,  biraz çalıştı inşallah Allah nasip kısmet ederse olur. Beklentilerim var umutluyuz. Ondan biraz heyecan var. Ben ondan daha çok heyecanlıyım. İmkân sağladık kazanmaları onlar bağlıdır." şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik- İLKHA)  


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler