YGS'ye giren öğrenciler duygularını paylaştı

YGS'ye giren öğrenciler duygularını paylaştı

Mardin’de YGS sonrası duygularını paylaşan öğrencilerin çoğu, soruların kolay olduğunu, iyi puan beklediklerini belirtti.

Türkiye geneli yaklaşık 2 milyon adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) Mardin’de rekor düzeyde katılım oldu. 110 ayrı merkezde yapılan ve 12'inci sınıfta okuyan 15 bin 231 öğrenci ile sınava başvuru yapan mezunlardan oluşan yaklaşık 26 bin aday, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda ter döktü. Sınava Mardin’in dışından da öğrencilerin katıldığı öğrenildi.

Sınava girecek olan öğrenciler, sabahın erken saatlerinde uyandı ve sınava girecekleri okul binalarının yolunu tuttu. Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00’da okullarda hazır bulunurken, sınav saat: 10.00’da başladı.

Sınavın başlaması ile okulların önünde bekleyen velilerin kimisi dua ederken kimisi de yanında getirdiği Yasin-i Şerif’i okudu.

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı, saat: 12.40’da sona erdi. Sınavdan çıkan adaylar, duygularını İLKHA ile paylaştılar. 

"Okulda YGS hakkında gerekli bilgiler verilmedi"

İlk kez YGS’ye giren İbrahim Demir, soruların basit olduğunu, ancak kendisinin yeterince çalışmadığını ifade etti. Demir, "İlk defa sınava katıldım, okulda YGS hakkında gerekli bilgiler verilmedi bize. Bu yüzden biraz yetersiz kaldık. Olumsuz olursa bundan kaynaklı olacak. Ama iyi bir puan bekliyorum. Okula başladığım ilk günden beri sınıf öğretmeni olmak istiyorum. Onun için sınıf öğretmenliği okumak istiyorum. Kısmetse olur inşallah." dedi.

Öğrencilerden Merve Aktohum ise coğrafya sorularında çok zorlandıklarını, ama diğer derslerin kolay olduğunu söyledi. Aktohum, "Türkçe, Felsefe, Tarih ve Fen soruları kolaydı, fakat coğrafya zordu. İlk kez girdiğim için çok heyecanlı olacağımı zannediyordum. İlk girişte biraz heyecan vardı ama sınav başladıktan sonra heyecan kalmadı. Sorular kolaydı, umarım sonuçlar iyi gelir. Hayalim öğretmen olmaktır." diye konuştu.

"Sorular pek zor değildi"

Sınavın iyi geçtiğini ve risk almadığını belirten öğrencilerden Elif Bal da "Sorular pek zor değildi, sadece risk almadım. Coğrafyayı yapabildim, Türkçe soruları iyiydi. Bakalım hayırlısı neyse o olsun." diye belirtti.

Türkiye genelinde saat 10.00’da başlayan ve 160 dakika süren sınav boyunca Mardin genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kızıltepe'de  yine YGS yapılmadı

Bu arada Kızıltepe ilçesinde yaklaşık 10 yıl önce YGS’de kopya çekildiği iddiası nedeniyle ilçede yine sınav yapılamadı. 300 bin nüfusluk ilçede sınavın yapılmamasına tepki gösteren öğrenci, sınava girecekleri saatlerde hem yol yorgunluğu hem stres yaşadıklarını belirterek, bundan sonra YGS’nin Kızıltepe'de de yapılmasını istediler. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler