Yıkım hareketi milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde boşa çıkmıştır

Yıkım hareketi milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde boşa çıkmıştır

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin birlik ve beraberliği sayesinde boşa çıktığını ifade etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajda, emperyalist güçlerin büyük umutlarla başlattıkları yıkım hareketinin milletin birlik ve beraberliği ile akamete uğradığını söyledi.

Müslümanların ilhamını sahip olduğu İslam dininin birleştirici gücünden aldığına dikkat çeken Vali Erin, "Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan farklı dinlere, ırklara, dil ve kültürlere sahip insanları, yüzlerce yıl barış, huzur ve adalet  çatısı altında bir arada tutan bir medeniyetin mirasçısıyız. Hiç şüphesiz en büyük ilhamımızı sahip olduğumuz yüce İslam dininin, birleştirici gücünden ve tarih boyunca esaret kabul etmeyen, haksızlığa boyun eğmeyen fıtratımızdan almaktayız." şeklinde konuştu.

Emperyalist güçlerin FETÖ kuklasıyla milleti yok etmeye çalıştığına değinen Vali Erin, "Gerek doğrudan işgal girişimiyle gerekse kullandıkları farklı argümanlarla bu milleti yok etmek isteyen, bu ülkeyi tarih sahnesinden silmek isteyenlerin son oyunu, üzerinde 40-50 yıl çalıştıkları ve 15 Temmuz 2016 gecesi harekete geçirdikleri Fethullahçı Terör Örgütü olmuştu. Aziz milletimizin en büyük ilham kaynağının Yüce dinimiz İslam olduğunu fark eden emperyalistlerin, zaaf olarak gördükleri bu yönü istismar ederek başarmaya çalıştıkları yıkım hareketi, tarihte de zaman zaman vuku bulmuştur. Ancak, 15 Temmuz gecesi büyük umutlarla başlattıkları son yıkım hareketi milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde boşa çıkarılmış, aziz milletimiz tarih sahnesine yeniden daha güçlü bir şekilde çıkacağının mesajını tüm dünyaya ilan etmesini bilmiştir." diye konuştu.

"15 Temmuz direnişi birçok millete ilham kaynağı olmuştur"

15 Temmuz 2016 tarihinin önemini vurgulayan Vali Erin, "15 Temmuz, bu milleti tarihten silmek isteyenlerin büyük bir tuzağının başlarına geçirildiği bir tarih olduğu kadar, Osmanlı'nın son döneminden itibaren içinde yaşadığımız, bayraktarlığını da büyük ölçüde başarıyla temsil ettiğimiz İslam Medeniyetinin 100 yıllık zihin ve iç dünya karışıklığının da sona ermeye başladığını müjdeleyen bir tarih olmuştur. 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren bu millet, devletiyle gerçek manada barışmış, uğruna canını verdiği vatanını, bayrağını, dinini meczupların, şarlatanların hâkimiyetinden kurtarmayı başarmış, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkmıştır. Tüm dünyanın hayretler içerisinde izlediği bu tutum,  Amerika kıtasındaki Venezuela'dan Ortadoğu'ya, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar birçok millete ilham kaynağı olmaya başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Vali Erin sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"15 Temmuz ihaneti karşısında tüm farklılıkları bir tarafa bırakıp, "ben yokum, vatan var" diyerek meydanlara koşarak canlarını feda etmeye hazır olan bu millet, artık geleceğe bakmaktadır. Bugün bizim üzerimize düşen en önemli vazife, tarih bilinci ve şuuruyla düşmanlarımızın her zaman var olacağını idrak etmiş bir nesil yetiştirmek ve bu nesli her türlü tehdide karşı gerekli bilgi ve teknolojiyle donanmış, feraset sahibi, güçlü bir millet olmaya katkı sunmaktır. 15 Temmuz, bu münasebetle unutulmaması, unutturulmaması gereken tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi ihanet şebekesinin karşısına canlarıyla dikilerek kanlarıyla tarih yazan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sıhhat ve afiyetler diliyorum."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler