Yılbaşı programlarına tevessül etmeyin

Yılbaşı programlarına tevessül etmeyin

Yılbaşı gecesi adı altında yapılan eğlence, program ve kutlamaların İslam'da yeri olmadığına değinen Molla Abdulkuddüs Yalçın, yılbaşı programlarına tevessül edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Yılbaşı gecesi adı altında yapılan eğlence, program ve kutlamaların İslam'da yeri olmadığı gibi aynı zamanda gayri müslimleri taklit olduğuna vurgu yapan İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Abdulkuddüs Yalçın, yılbaşı programlarına tevessül edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yılbaşı gecesi adı altında ülkenin birçok noktasında tertiplenen programlara İslam'ın kesinlikle izin vermediğine dikkat çeken Yalçın, bu tür hareket ve davranışları isyan olarak nitelendirerek, "Üzülerek ifade edelim ki önümüzde bir yılbaşı var. Miladi yılbaşı. Ve milat, zaten adını doğumdan alan bir kelimedir. Hazreti İsa'nın doğumunun yıldönümüdür. O şekil meşhur olmuş ve bu yılbaşında maalesef birçok İslam'a uygun olmayan hareketler, davranışlar yapılmaktadır. Her sene bu tür isyanlar maalesef meydana getirilmektedir. Tabi ki zaten onlara isyan dediğimiz zaman bunların hiçbir şekilde İslam dini ile hiçbir şekilde alakası yoktur. İslam kesinlikle bu tür şeylere izin vermemektedir." dedi.

"Bunu yapanların İslam'dan haberi yoktur!"

Yılbaşının kutlanış şeklinden ziyade kutlanışının sıkıntı olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Yani bu tür şeyler yapılmasa dahi böyle bir yılbaşı herhangi bir başka vesile ile kutlanabilir mi? Onda bile sıkıntı var iken, bu sefer yılbaşını vesile kılıp, yılbaşında içkiler içiliyor, kumarlar oynanıyor ve kadın erkek iç içe… Çok affedersiniz belki zinalar bile yapılmaktadır. Yeni yıla başlıyoruz bahanesiyle bu tür melanetler yapılmaktadır. Bunu yapanlar İslam'dan haberleri olmayan insanlardır. Maalesef bizim neslimiz, bizim insanlarımızdır. Sorsak, herkes de 'Ben Müslümanım, Hz. Muhammed'in ümmetindenim.' diyecektir. Fakat maalesef Hz. Muhammed'ten de haberi yoktur, İslam'ın hükmünden de İslam akaidinden de. Zaten olmadığı için onları taklide sürüklemiştir." şeklinde konuştu.

"İslam âlemi için büyük bir çöküştür"

Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

"Gayri müslimleri ve Müslüman olmayanları taklit ederek onların örf ve adetlerini kendi nefislerinde, ülkelerinde, evlerinde uygulamaktadırlar. Bu tabi ki büyük bir felakettir. İslam âlemi için büyük bir çöküştür. Allah uyanıklık nasip etsin. Bütün günahların belki kaynağı cehalettir. Fakat özellikle bu tür günahların yani gayri müslimlerin adetlerini taklit etmek büyük bir cehalettir. Bu cehaletin kalkması lazım. Bu çalışma da ilk önce ailede verilir. Çocuklar eğer İslam sevgisiyle, İslam ahkâmıyla ve İslam'ın hükümlerinin bilinciyle, Hz. Muhammed'in, Kur'an-ın sevgisi ile bunlar yetiştirilir ise kesinlikle buna tevessül etmez; bu kadar alçaklığa, bu kadar düşüklüğe giremezler." diye konuştu.  

"Çocuklarımıza bilinç verelim"

"Şu anda bütün kardeşlerime, İslam ümmetine, sesimizin gittiği kadar, ilk önce kendi nefsimden bahsederek çocuklarımızı uyanık yetiştirelim." diyen Yalçın, "Küfrün desiselerine, planlarına karşı onları uyanık tutalım, bilinç verelim. Bu da 7 yaşından itibaren başlar. 'Çocuğum büyüsün, onun aklı almaz.' diyerek ona karışmazsan veyahut da onu ihmal edersen bu çocuk zaten dersini sokaktan, internetten, televizyondan, okuldan, arkadaşlarından alır. Eğer biz bunun bir tedbirini almazsak, bu gittikçe daha da bozulur. Allah muhafaza belki hepimizin sonu olur. 7 yaşından itibaren belki torunlarımız, küçük çocuklarımız vardır. Onları şimdiden yetiştirelim ve elimizden geldiği kadar her tarafa yayalım." ifadelerini kullandı.

"Hazreti İsa böyle bir şey istememiştir"

Yılbaşı kutlamalarının Allah'a isyan olarak değerlendiren Yalçın, son olarak şunları kaydetti:

"Bu İslam'ın hükümlerine aykırıdır, Allaha isyandır, Allaha karşı gelmektir, Hz. İsa'ya bile karşı gelmektir. Hz. İsa böyle bir şey istememiştir. Böyle bir şeyin yapılmasını kesinlikle istemiyor ve buna razı değildir. Hz. İsa'nın miladı ile aslında kendi nefislerinin şeytanlarına, belki de onları bu yola sürükleyenlere itaat ediyorlar. Onların emirlerini yerine getiriyorlar. Maalesef hem dünyalarını hem de ahiretlerini mahvediyorlar Allah muhafaza. Allah bizi bu tür felaketlerden muhafaza etsin ve İslami bir uyanış ve bilinç nasip etsin."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.