Yıldırım: İttifak etmenin dışında başka bir çözüm yolu gözükmüyor

Yıldırım: İttifak etmenin dışında başka bir çözüm yolu gözükmüyor

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi tarafından düzenlenen "İslam’da İttifak Ahlakı" konferansında konuşan Yıldırım, “Krizlerden kurtulmak için ittifak etmenin dışında başka bir çözüm yolu gözükmüyor." dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi tarafından "İslam’da İttifak Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, bugüne kadar krizlerden çıkmanın ve başarıya ulaşmanın yolunun ittifaktan geçtiğini belirterek, “Önceki krizlerden nasıl İslam üzerine ittifak ederek çıkmış isek şimdi üçüncü büyük krizden de İslam üzerinde ittifak etmenin dışında başka bir çözüm yolu gözükmüyor." dedi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, yıl dönümü münasebetiyle Çanakkale zaferi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çanakkale’nin, imanın teknolojiye galebe çaldığı günün adı olduğunu söyleyen Öztürk, Çanakkale’nin ayrıca, Müslümanların ittifak halinde olduklarında yani birlik ve beraberliklerini koruduklarında Allah’ın yardımının nasıl geldiğinin de bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

“Maddi manevi işgal altındayız”

Programa konuşmacı olarak katılan Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım da yaptığı konuşmada, İslam aleminin 3 büyük kriz ile karşılaştığını ve bu krizlerden 2 tanesini İslam’da ittifak ederek aştıklarını, 3’üncü Krizden de İslam’da ittifak edilerek aşılacağını aktardı.

Yıldırım, "İslam alemi birinci büyük krizini Moğolların istilası ile yaşadı. Moğollar Bağdat'a, Şam'a kadar geldi, Bağdat'ı yakıp yıktı, yüz binlerce hatta milyonlarca kitabı Dicle nehrine attı. Timur Ankara'ya kadar geldi Yıldırım Beyazıt esir oldu. Bu büyük krizi İslam Alemi nasıl aştı? İslam'da ittifak ederek aştı. İkinci büyük kriz Haçlı seferleri İslam alemini işgal etti. Kudüs-ü Şerif esir oldu, 90 yıl orada işgal altında bulundu. Peki bunu nasıl aştık? Birinci büyük krizi nasıl aştıysak öyle aştık. Anadolu, Şam, Bağdat, Mısır, Hicaz birleşti Moğolları defettik. Yine kenetlendik Haçlıları defettik. Selçuklular bu görevi yaptılar. Osmanlılar ise onları kovaladı ve Tuna'nın gerisine attı. Gel gör ki 300 yıldır 3’üncü büyük krizi yaşıyoruz. Onlar toparlandı üzerimize geldi ve biz şimdi maddi manevi işgal altındayız. Bu işgal bazı yerlerde kültür emperyalizmi şeklinde cereyan ediyor, bazı yerlerde ekonomik kaynakların sömürülmesi şeklinde cereyan ediyor, bazı yerlerde de fiilen cereyan ediyor ve Müslümanları birbirine dövüştürüyorlar. Önceki krizlerden nasıl İslam üzerine ittifak ederek çıkmış isek şimdi üçüncü büyük krizden de İslam üzerinde ittifak etmenin dışında başka bir çözüm yolu gözükmüyor." şeklinde konuştu.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.