Yıldırım’da metruk binalar yıkılıyor

Yıldırım’da metruk binalar yıkılıyor

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde sorun oluşturan metruk binalar yıkılmaya devam ediyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında binaları yıkmaya devam eden Yıldırım Belediyesi, bir yandan da ilçedeki metruk binaları yıkarak olası kazaların, madde bağımlılığı gibi sağlık sorunlarının önüne geçiyor.

Davutdede Mahallesi’nde bulunan ve güvenlik zafiyeti tehdit oluşturan eski Kur’an Kursu binası da Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Bölgede yaşayan vatandaşların şikâyetleri doğrultusunda hareket ettiklerini ve mülk sahipleri ile de anlaştıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Şehir güvenliği konusunda özellikle terk edilen metruk binalar, bölgede yaşayan vatandaşlar için güvenlik ve tehdit unsuru oluşturuyor. Yıldırım’ı daha güvenli bir şehir haline getirmek adına, kullanılmaz durumdaki binaları yıkıyoruz. Eskiden Kur’an Kursu olarak kullanılan bu bina da, yenilenmiş yüzü ile aynı görevi sürdürecek” diye konuştu.

Metruk binaların madde bağımlılarının meskeni haline geldiğinin de altını çizen Başkan Edebali, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Modern ve sağlıklı konutlarla donatmak istediğimiz Yıldırım’da kaçak ve metruk binalara asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Yıkım sonrası Zararlı Alışkanlıklardan Korunma Derneği (İHSANDER) Başkanı Ercan Durak, Davutdede Mahallesi Muhtarı Hatice Çınar ve vatandaşlar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.