Yıllardır ezan sesinin duyulmadığı mahalleye cami

Yıllardır ezan sesinin duyulmadığı mahalleye cami

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, yıllardan beridir ezan sesinin duyulmadığı mahallenin cami hasretinin Kurban Bayramı öncesi biteceğini belirtti.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Bitlis Belediyesi tarafından kent merkezinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras ve birim amirleri ile birlikte hayvan satış yeri, hayvan barınağı ve cami inşaatını gezen Ustaoğlu, çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Zeki Ergezen Mahallesinde inşa edilen ve Kurban Bayramı öncesinde açılışı planlanan camiyi ziyaret eden Ustaoğlu, 2 bin 500 nüfuslu mahallede yıllardan beridir özlemi çekilen cami inşaatının kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

"2 bin 500 nüfuslu mahallenin cami hasreti Kurban Bayramı öncesi bitecek"

2 bin 500 nüfuslu mahallede yıllardan beridir ezan sesinin duyulmadığını belirten Ustaoğlu, "Bitlis Belediyesi halka hizmet yapmaya devam ediyor. Bunun en güzel örneklerinden birisi de biraz önce gezdiğimiz cami inşaatımızda gördük. Yaklaşık 2 bin 500 nüfusun oturduğu bir mahallede, yıllardır ezan sesi duyulmuyordu. Ne bir taziye evi ne de bir cami vardı. Maalesef oradaki vatandaşlarımız camide yoksun bir şekilde o mahallede oturuyorlardı. Geldiğimiz günden beri en fazla şikâyet konusu olan ve hizmet isteyen bu mahallemiz, zamanında sosyal konut olarak projelendirilmiş. 2 bin 500 nüfusu kendi içerisinde barındıran cezaevi mevki diye geçen bu mahallemiz, bizim cami noktasında ciddi bir şekilde sıkıntısı vardı. Biliyorsunuz orası aynı zamanda cezaevimizin de bulunduğu bir nokta olduğu için, cezaevine gelen ziyaretçilerin de hem ihtiyaçlarını giderecek, hem de ibadet yapacağı bir yer yoktu. Böyle bir sıkıntı vardı. 3 ay önce temelini attığımız camimizi inşallah Kurban Bayramı'na yetiştireceğiz dedik ve yetiştireceğiz. Yaklaşık 350 kişi kapasiteli bir cami, altında taziye evi, Kur'an kursu, bayan ve erkeklerin ihtiyacını giderecek WC'ler mevcut. Tahmini olarak bize 500 bin TL'ye mal oldu." dedi.

"Bitlis'e ilk kez canlı hayvan pazarı yapıldı"

Kurban Bayramı öncesinde Belediye tarafından yaptırılan hayvan satış yerini de gezen Ustaoğlu, halen sokak aralarında hayvan satışının olduğunu, Bitlis'te ilk defa canlı hayvan satış yerinin yapıldığını belirtti.

"Bitlis ilimizde hayvan pazarının olmaması ciddi bir eksiklikti." diyen Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Kurban Bayramı yaklaştığında, yıllardır sokak aralarında hayvan satılıyordu. Buna kendim de bizzat şahit oldum. Alemdar Sokak, Hazo Hanı, Şeyh Garip Türbesi'nin bahçesinde, küçükbaş hayvan satışına geçen yıl ben kendim şahit oldum. Bitlis ilimizde hayvan pazarının olmaması ciddi bir eksiklikti. Bitlis Belediyesi olarak bu eksikliği giderme adına bu yıl Kurban Bayramı öncesi belediyemizin tamamen kendi elemanlarının marifetiyle bu hayvan satış alanımızı bugün itibarıyla faaliyete koyuyoruz. Müracaat eden vatandaşlarımız var. Çok cüzi bir miktarla kendilerine vereceğiz. Bundan sonra da sokak aralarında hayvan satışına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Zabıta ekiplerimiz de sürekli denetimler yaparak, bu tip sokak aralarında hayvan satımına izin vermeyecekler."

"Başıboş sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi açıldı"

Bitlis Belediyesi tarafından kentteki başıboş hayvanların rehabilite edildiği hayvan barınağını da ziyaret eden Ustaoğlu, "Bitlis'te sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezi adı altında böyle bir binamızı faaliyete soktuk. Burada, sokakta başıboş kalan hayvanlarımızı, köpeklerimizi toplayarak, burada kısırlaştırmasını yapıyoruz. Tedaviye ihtiyaçları varsa tedavilerini görüyoruz. Her türlü cerrahi müdahale aletlerimiz mevcut. Böylesi güzel bir rehabilitasyon merkezi binamızı tamamladık ve iki üç hafta önceden faaliyete soktuk. Hayvan barınaklarımızda engelli hayvanlarımız mevcut. Bir taraftan bunların burada tedavilerini yaparken, diğer tarafta da sahiplenmek isteyen vatandaşların yine barınaktaki hayvanlarımız onlara verdiğimiz sertifikaları ile teslim edilerek, böylelikle hayvanlar sahiplenmiş oluyor. Bitlis belediyesi olarak ilk defa böyle güzel hijyenik, burada veteriner hekimlerimiz ve teknisyenler var. Sokak hayvanlarımıza müdahalenin yapıldığı böyle bir merkezi faaliyete soktuk hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.