"Yıllardır yatakta uyumaya hasretler"

"Yıllardır yatakta uyumaya hasretler"

Tavşan hastalığına yakalanan Suriyeli kardeşler, yıllardır yatakta uyumaya hasretler.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bursa’ya yerleşen Suriyeli ailenin çocukları, tavşan hastalığı nedeniyle yıllardır yatakta uyumaya hasret yaşıyorlar.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Batal ailesinin 3 kızı Nuor Alhoda (15), Ghena ( 10), Leen Ghazal (7) hayatlarını zor şartlarda sürdürüyor. Ağızlarındaki sorun nedeniyle nefes almakta zorlanan kardeşlerin en büyük hayali ise yatakta uyumak.

Baba Sait Batal, fazla kilo ve gözlerinden birinin az görmesi nedeniyle iş bulmakta zorlanırken, çocuklarının ameliyat olmaları için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

“Kimse beni aralarına almıyor”

Tavşan hastalığı nedeniyle arkadaşları tarafından kendisiyle dalga geçildiğini dile getiren Leen Ghazal Batal, kendisinin de diğer kızlar gibi okula gitmek istediğini söyledi.

Bir hafta okula gittiğini ama kendisiyle dalga geçildiği için daha sonra okulu bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Ghazal, “Ben de diğer kızlar gibi olmak istiyorum. Güzel olmak istiyorum. Okula gitmek istiyorum. İlerde öğretmen olmak istiyorum. Okula giderken, parkta oyun oynarken herkes benimle dalga geçiyor. Ağzımda sorun olduğu için kimse beni aralarına almıyor. Bir hafta okula gittim sonra dayanamayarak okuldan ayrıldım.” dedi.

Yıllardır oturarak uyuduğunu, yemek yerken çok zorluk çektiğini belirten Ghena  Batal, ağzının düzelmesi için ameliyat olmak istediğini söyledi.  

 “Yatağımı yapıp uyumaya hasret kaldım”

Tek hayalinin kendi yatağını yapıp uzanarak uyumak olduğunu dile getiren Ghena  Batal, “Benim burnumda da sıkıntı var. Ben de diğer kızlar gibi olmak istiyorum. Okula giderken çok zorlanıyorum, çünkü arkadaşlarım benimle dalga geçiyorlar. Yine de bir şeyler öğrenmek için okula gitmek istiyorum. Tek hayalim ameliyat olup diğer arkadaşlarım gibi olmak. Yatağımı yapıp uyumak bana hasret oldu.” ifadelerini kullandı.

“Kardeş olduğumuz için yardım istiyorum”

Tüm Müslümanların kardeş olmaları dolayısıyla yardım istediğini söylen Nuor Alhoda Batal, “Ben de ameliyat olmak istiyorum. Okula, gezmeye veya başka yerlere gittiğim zaman insanlar benimle dalga geçiyorlar. Ben de diğer kızlar gibi olmak istiyorum. Hepimiz kardeşiz, ben kardeşlerimden yardım talep ediyorum. Bir yardım istiyorum, ameliyat yapsınlar başka da bir şey istemem.” dedi.

“Gülerken dişlerimin görünmesini istiyorum”

Uzanarak uyumanın kendisinin de en büyük hayali olduğunu belirten Nuor Alhoda, “Yemek yerken de zorluk yaşıyorum. Ben de diğer insanlar gibi güzel olmak istiyorum. Gülerken ben de dişlerimin görünmesini istiyorum.  İnsanlardan artık saklanmak istemiyorum. Yatakta uyumak benim için hayal olmuş durumda, artık ben de uzanarak uyumak istiyorum.” diyerek yatakta uyumanın özlemini dile getirdi.

“Çocuklarımı öyle görünce bende uyuyamıyorum”

Çocuklarının ameliyatı için evini sattığını fakat yetmediğini söyleyen baba Sait Batal ise “Bir evim vardı, çocuklarımı ameliyat ettirmek için sattım. Fakat ev parası ameliyatlar için yetmedi. Yardımcı olacak biri varsa yardım ederlerse çok seviniriz. Benim çocuklarım ameliyat olmak istiyor. Ben kendim için bir şey istemiyorum. Yeter ki çocuklarım yataklarında uyusunlar. Çocuklarım oturarak uyuyorlar, onları öyle görünce bende uyuyamıyorum. Yine de şükrediyorum. Kızlarımın ameliyatı için yardım istiyorum.” dedi. (Zeki Aras, Mustafa Bikeç-İLKHA)
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.