Yıllık gelir vergisi beyannamesi başladı

Yıllık gelir vergisi beyannamesi başladı

2018 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamesi 1 Mart - 25 Mart 2019 tarihleri arasında verilecektir.

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB), 2018 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamesi 1 Mart - 25 Mart 2019 tarihleri arasında verileceğinin duyurusunu yaptı.

GİB'den yapılan duyuruya göre, ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri 2018 yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini 25 Mart 2019 Pazartesi gün sonuna kadar elektronik ortamda gönderecek.

Geliri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından oluşan mükellefler yıllık gelir vergisi beyannamelerini hazır beyan sistemi üzerinden kolayca gönderebilecek. Hazır Beyan Sistemine Başkanlığın internet sayfası  üzerinden ulaşılabilecek. 

2018 yılı kazançlarına ilişkin olarak verilecek yıllık gelir vergisi beyannamesi üzerinden hesaplanan gelir vergisinin Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksit olmak üzere; birinci taksitin damga vergisi ile birlikte 1 Nisan 2019 tarihine kadar, ikinci taksitin 31 Temmuz 2019 tarihine kadar, ödenmesi gerekecek.

GİB ayrıca mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyannamesini verirken faydalanmaları için şu rehber ve broşürleri hazırladı:

Hazır Beyan Broşürü

Kira Geliri Elde Eden Mükellefler İçin Vergi Rehberi

Kira Geliri İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanı Broşürü

Türkiye’de Yerleşmiş Olmayanlar (Dar Mükellefler) İçin Kira Geliri Rehberi (Guidebook On Rental Income For Non-Resident Taxpayers)

Türkiye’de Yerleşmiş Olmayanlar (Dar Mükellefler) İçin Kira Geliri Beyanı Broşürü

Menkul Sermaye İradı Elde Eden Mükellefler İçin Vergi Rehberi

Menkul Sermaye İradı İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanı Broşürü

Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi

Ticari Kazanç Elde Eden Mükellefler İçin Vergi Rehberi

Ticari Kazançlar İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanı Broşürü

Serbest Meslek Kazancı Elde Eden Mükellefler İçin Vergi Rehberi

Serbest Meslek Kazancı İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanı Broşürü

G.V.K. Geçici 67 nci Madde Uygulaması İle İlgili Olarak Gerçek Kişilere Yönelik Vergi Rehberi

Mükellefler vergilerini, Başkanlığın internet sitesi (İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması) üzerinden; anlaşmalı bankaların banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların; kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile ödeyebilecek.

Ayrıca mükellefler vergilerini anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (İnternet Bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık vb.), PTT işyerlerinden, tüm vergi dairelerinden de ödeyebilecek.

Kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engellilik veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olan mükelleflerimiz Vergi İletişim Merkezi-189’u arayarak randevu talep etmeleri halinde, adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler