Yiyecek bulmakta zorlanan ailenin dramı yürek burktu

Yiyecek bulmakta zorlanan ailenin dramı yürek burktu

Batman'da çökme tehlikesi bulunan derme çatma iki göz odalı bir evde yaşayan 5 nüfuslu Gecik ailesi, çoğu zaman yemek bulmakta zorlandıklarını belirterek, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Batman’ın Güneykent Mahallesi Çamlıbel Caddesi üzerinde tek katlı kerpiç yapılı derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 5 nüfuslu Gecik ailesinin zorlu yaşam koşulları görenlerin yüreğini burkuyor. Çoğu zaman yemek bulmakta zorlanan aile, yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Yaşadığı zorlu hayat koşullarının yanında aile, tuvaleti evin dışında, mutfak ve banyosu aynı yerde olan derme çatma iki göz odalı evlerinin de her an çökeceği endişesi taşıyor. Her yanı çatlaklarla dolu olan evlerinin çökme tehlikesinin de bulunduğunu aktaran Gecik ailesi, maddi imkânsızlık nedeniyle evlerinin onarımı yapamadıklarını belirtti.

Kerpiçli olmasından dolayı her yağmur yağdığında evlerini su bastığını, hamam böcekleriyle dolu olduğunu ifade eden ev hanımı Şükran Gecik, tek isteklerinin kendilerine yardım elinin uzatılıp, güzel bir hayat sürdürecekleri bir evlerinin olması olduğunu belirtti. Eşi Bayram Gecik’in hastalığından dolayı çalışamadığını aktaran Şükran Gecik, çocuklarının “çocuk maaşı” ve komşularının yardımlarıyla geçimlerini sağlayabildiklerini dile getirdi.

Eşinin felç hastalığı geçirmesiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bir yıl boyunca ayda 600 TL olmak üzere para yardımı aldığını ama şu anda o yardımında kesildiğini söyleyen Gecik, “Çocuklarıma yardım yapılmasını istiyorum. Çaresizim, kimsemiz yok. Hastalığından önce eşim çalışıp çocuklarına yemek alabiliyordu ama şimdi hastalığından dolayı çalışamıyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı, eşim için aylık 600 TL veriyordu ama onu da kestiler. Evimizin tavanından parçalarda yağmur yağdığında yere düşüyor. Yağan yağmurun çoğu evimize giriyor. Bir çocuğumda da dalak şişmesi var, her ay onu Diyarbakır’a hastaneye götürüyorum. Bize yardım edecek kimsemiz yok.” dedi.

Kendilerine bir yardım elinin uzatılmasını isteyen Gecik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tek isteğim evimizin yapılmasıdır. Çoğu zaman yiyecek yemeğimiz yok. Bu yüzden genellikle çocuklarıma kahvaltı yapamıyorum. Allah rızası için yardım istiyorum. Ben ve eşim için değil, çocuklarım için yardım yapsınlar.”

“Çocuklarıma ekmek dahi alacak durumum yok”

Daha önce çalışarak ailesinin geçimini sağladığını, fakat felç geçirdikten sonra iş yapamaz hale geldiğini belirten baba Bayram Gecik, “6-7 ay boyunca yatalak kaldım. Felç geçirdim. Şu anda çocuklarıma ekmek dahi alacak durumum yok. Bundan dolayı çoğu zaman eşim ağlıyor. Çocuklarım, başka çocukların elinde eskimo gördüklerinde ağlıyorlar. Ben bunu gördüğümde çok rahatsız oluyorum. Çocuklarımın ilerde kötü yollara düşmesinden korkuyorum. Çocuklarımın içinde rahatça yaşayacağı güzel bir evimizin olmasını istiyorum. En azından çocuklarım bir nebzede olsa rahat eder. İmkânım yok. Devletten destek bekliyorum.” ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.