YKS başvuruları yarın sona eriyor

YKS başvuruları yarın sona eriyor

Üniversite sınavına girecek olanlar için YKS başvuruları yarın sona eriyor.

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvuruların yarın (6 Mart Çarşamba) sona ereceğini duyurdu.

Üniversiteye girişte ikinci defa uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurular 6 Mart Çarşamba günü sona erecek. 15 Haziran'da yapılacak olan 2019 YKS, üç oturumda düzenlenecek. Sınavın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunlu olacak. Adaylar, isterlerse YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) ve YKS'nin üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi'ne (YDT) de başvuru yapabilecek. Oturum başına 50 TL ücret ödenmesi gerekecek.

YKS'ye başvurmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri sayfasından online başvuruda bulunabilecek. Başvurunun ardından adaylar belirtilen bankalarda oturum başına 50 TL ödeme yapacak.

AYT, TYT ve YDT sınavları ne zaman yapılacak?

YKS'nin birinci oturumu TYT, 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek. İkinci oturumu AYT ise 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

Üçüncü oturum YDT ise 16 Haziran 2019 Pazar günü 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonraki oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler