Yoğun kar ve dondan etkilenen yaban hayvanlarını yemleme çalışması

Yoğun kar ve dondan etkilenen yaban hayvanlarını yemleme çalışması

Ankara'da yoğun kar ve dondan etkilenen yaban hayatına destek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP)tarafından yemleme çalışması yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının internet sitesinde yer alan habere göre, sürdürülebilir yaban hayatı ve ekolojik dengeye yardımcı olunması amacıyla ülke genelinde yürütülen yemleme çalışmaları devam ediyor.

Yoğun kış şartlarının yaşandığı Ankara'da yaban hayvanlarına yiyecek takviyesi yapan ekipler, olumsuz hava koşullarında yaban hayvanlarının besin bulmasına yardımcı oluyor.

İl genelinde ve özellikle Kızılcahamam Soğuk Su Milli Parkı'nda yoğun kar ve dondan etkilenen yaban hayatına destek amacıyla yemleme çalışması yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Erdem İsmetoğlu, yemle çalışması hakkında bilgi verdi.

İsmetoğlu, "Zor geçen kış şartlarında ve karın fazla yağdığı dönemlerde yaban hayvanlarının yiyecek bulmaları oldukça zorlaşıyor. Bu maksatla yaban hayvanlarının bir kısmı yerleşim yerlerine kadar inerek yiyecek arayışına girebiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün her yıl olduğu gibi bu yıl da ülke genelinde 15 bölge müdürlüğü aracılığıyla yemleme çalışması devam ediyor. Soğuk Su Milli Parkımız içerisinde etçil ve otçul yaban hayvanlarımız fazladır. Bugünkü yemleme çalışması sadece otçul ve kuşlara yönelik olacak. Diğer zamanlarda etçil yaban hayvanlarını yemleyeceğiz." dedi.

Türkiye genelinde yemleme çalışmalarında yılda 300 ton yem ve yiyecek doğaya bırakılırken, Ankara genelinde ise 30 ton yem yabani hayvanlarla buluşuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler