Yoğun kar yağışının olduğu Bitlis'te karne sevinci

Yoğun kar yağışının olduğu Bitlis'te karne sevinci

Bitlis'te 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan 90 bin öğrenci, yoğun kar yağışına rağmen karnelerini alarak, yarıyıl tatiline girdi.

Türkiye genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşayarak, sömestr tatiline girdi. Bitlis'te de 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan 90 bin 140 öğrenci, yoğun kar yağışına rağmen karne alarak, sömestr tatiline başlamış oldu. Çocukların karne sevincine ortak olmak isteyen ailelerin, çocuklarıyla birlikte okula geldikleri görüldü.

Bitlis Merkez Oya Havare İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene Vali İsmail Ustaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Vali Ustaoğlu'nu çocuklar ve aileleri karşıladı. Çocuklar tarafından Ustaoğlu'na çiçek takdim edildi. Sınıfları tek tek dolaşan Ustaoğlu, öğrencilerle sohbet ederek, karnelerini verdi. Tatilde öğrencilere bolca dinlenmelerini tavsiye eden Ustaoğlu, öğrenci ve öğretmenlere güzel bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunarak, "Bugün yavrularımız açısında en heyecanlı günümüz. Yavrularımız sömestr tatiline inşallah giriyor. İl genelinde 6 ilçe ve 6 beldede toplamda 740 okulumuzda, 90 bin 140 öğrencimiz 15 günlük ara tatile giriyor. Tabi bu ara tatili boyunca bizim tavsiyemiz, öğrencilerimizin bol bol dinlenmesi, eğlenmesi, güzel vakitler geçirerek ikinci döneme güzel bir şekilde başlamalarıdır. Bu vesileyle başta yavrularımız olmak üzere ailelerine ve velilere güzel bir tatil temenni ediyorum. Allah hepsine sağlıklı ve uzun ömürler nasip etsin." dedi.

İlk kez karne alan çocuğunun mutluluğuna ortak olmak istediğini belirten öğrenci velilerden Rahmi Uluç, çocuğunun karnesinin güzel olduğunu ve hayırlı bir evlat olarak yetişmesi temennisinde bulundu.

İLKHA





































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler