YÖK'ün YUDAB başvuruları başladı

YÖK'ün YUDAB başvuruları başladı

YÖK, Araştırma Görevlileri için Yurt Dışı Araştırma Bursları başvurularının başladığını duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Araştırma Görevlileri için Yurt Dışı Araştırma Bursları (YUDAB) başvurularının başladığını duyurdu.

YÖK'ün internet sitesinden yapılan açıklamada, kurulun öncelediği konulardan birinin doktora eğitimi olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Ülkemizde doktora insan kaynağının nicelik olarak arttırılması yanı sıra nitelik olarak da iyileştirilmesi yolunda gerçekleştirdiğimiz projelere 'Araştırma Görevlileri için Yurt Dışı Araştırma Bursları (YUDAB)' programı da eklenmiştir. Yükseköğretim tarihinde ilk kez başlatılan YUDAB programı ile doktora tez aşamasında olup devlet üniversitelerinde görev yapmakta olan araştırma görevlilerinden tez konusu ülkemizin öncelikli alanları ile ilgili olanlara en az 6 ay, en fazla bir yıl süreyle tezleri ile ilgili yurt dışında araştırma yapma imkânı sunulacaktır. YUDAB programından faydalanacak araştırma görevlilerinin yurt dışında bulunduğu süre içerisinde, bulundukları ülkelere göre aylık 2 bin 500-3 bin 500 Türk Lirası tutarında desteklenecektir." denildi.

Bu proje ile başarının ödüllendirilmesinin amaçlandığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda araştırma görevlileri, Times Higher Education, Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ve QS World University Rankings tarafından yapılan dünya üniversite veya alan sıralamalarında son 3 yıl içerisinde ilk 500 içerisine giren dünyanın en saygın üniversitelerinden birinde doktora konuları kapsamında araştırma yapma fırsatı elde edeceklerdir. Türk Yükseköğretiminde kalite çıtasının yükseltilmesi çabalarında yeni bir merhale olan ve başarı üzerine kurgulanan bu proje ile başarıyı ödüllendirmeyi amaçlamaktayız."

Başvuruları 17 Nisan 2018-31 Temmuz 2018 (Saat 17.00'ye kadar) tarihleri arasında olan YUDAB programı hakkında detaylı bilgilere https://yudab.yok.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.