Yol çok kötü ve sürekli heyelan meydana geliyor

Yol çok kötü ve sürekli heyelan meydana geliyor

Köy yolunun köstebek yuvasına döndüğünü, sık sık heyelanların meydana geldiğini ve ulaşım hususunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten İkizler köyü sakinleri, yetkililere seslenerek yollarının yapılması talebinde bulundular.

Siirt Şirvan'a bağlı İkizler köyü sakinleri, köy yollarının köstebek yuvasına döndüğünü, sık sık heyelanların meydana geldiğini, yolda bulunan köprünün yıkılma tehlikesi bulunduğunu belirterek ulaşım hususunda büyük sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

2011 ve 2014 yıllarında baraj şantiyesine ait iş makineleri, PKK baskınında yakılmış ve bazı işçiler kaçırılmıştı. O günden beri, yapımı durdurulan baraj bahane edilerek yapılması planlanan Banahan, Bayındır, Kasımlı, Boylu, İkizler, Kömürlü ve Yelken köylerini birbirine bağlayan köy yolu ihaleleri durdurulmuştu.

“Yol çok kötü ve sürekli heyelan meydana geliyor”

İl Özel İdare Müdürlüğüne defalarca müracaat etmelerine rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını belirten Yusuf Yaral, yetkililerin gelip yollarını kendi gözleri ile görmelerini istedi.

Köy yollarının ve köprünün her hangi bir kazaya sebebiyet vermeden yapılması gerektiğine dikkat çeken Yaral, “Yaklaşık 10 köyden Boylu köyünün Hörgüç mezrasında bulunan ortaokuluna taşımalı eğitim verilmektedir. Sürekli yollarda yaşanan heyelan ve yoların kötü olmasından dolayı öğrencilerimizin canı tehlikede. İl Özel İdare Müdürlüğüne defalarca müracaat etmemize rağmen hiçbir sonuç alamadık, gelip yolları kendi gözleri ile görseler iyi olur. İkiler köyü ile Hörgüç köyü arasındaki 17 kilometrelik yoldan çok şikâyetçiyiz, yol çok kötü ve sürekli heyelan meydana geliyor. Yolda bulunan bağlantı köprüsü yıkılmak üzere, arabalar güçlükle geçiyor ve yağışlardan dolayı meydana gelen sel, köprüden parçalar koparıyor.  Allah korusun öğrenciler köprüden geçerken her an yıkılabilir.” ifadelerini kullandı.

“Sadece yollarımızın yapılmasını istiyoruz”

8 yıl önce yapımına başlanan ve bir türlü bitirilemeyen barajın sürekli yol meselesinde önlerine bir engel olarak konulduğuna dikkat çeken Yılmaz Ulaç, yetkililerden bir an önce sorunlarına bir çözüm getirilmesini istedi.

Baraj nedeni ile bir türlü yol ihalesinin yapılmadığını belirten Ulaç, “Köy yollarının yapılması için ne kadar yetkililere başvuru yapsak, 8 yıl önce yapımına başlanan ve bir türlü bitirilemeyen baraj önümüze bir engel olarak konuluyor. Baraj nedeni ile bir türlü yol ihaleleri yapılamıyor. Hele bu dere kenarında bulunan köprü yağışlardan dolayı çökmek üzere, çökmesine az kalmış ve zar zor geçiyoruz. Köprünün üzerinde sadece bir arabanın geçebileceği alan kalmış. Yağışlar bu şekilde devam ederse yakında bu köprü kullanılamaz. Çocukları getirip götürürken çok korkuyoruz, köprü çok tehlikeli bir hale gelmiş, yetkililerden bir an önce bir çözüm bekliyoruz. Bir keresinde 3 muhtar ve şoför arkadaşlarla İl Özel İdaresine gidip başvuruda bulunduk, durumumuzu anlattık. Yapılacak denildi ama gelen yok. Sadece yollarımızın yapılmasını istiyoruz, ben bu yaşıma geldim yollar hiç bu kadar kötü olmamıştı.” şeklinde konuştu

“Yollarımız artık kullanılamaz hale geldi”

Köy yollunun kullanılamaz hale geldiğini belirten Şakir Delen, köy yolunu birbirine bağlayan köprünün de her an yıkılmak üzere olduğunu söyledi.

Acil bir durumda hastaneye yetişemediklerine dikkat çeken Delen, “Yaklaşık 8 senedir barajın tamamlanacağını söylüyorlar ve yolları yapmıyorlar. Hiç olmazsa barajla alakası bulunmayan ve su altında kalmayacak olan yolları yapsınlar. Yollarımız artık kullanılamaz hale geldi. Hastalarımız olduğu zaman yetiştiremiyoruz. Aslında bizim köy yolunun baharda yapılacağı söyleniyor; ama bu yollar bahara kadar dayanmaz ve köprü her an yıkılmak üzere, öğrencilerde okula gelemezler, bize göre yetkililer gelip yolları ve köprüyü görseler duruma bir el atarlar. Köy yollarının bazı noktaları resmen uçurum, en ufak bir hatada çocukların canına mal olabilir. Yarın bir kaza olsa diyecekler ki 'Şoförlerin suçudur.' ama yollar resmen kullanılamaz hale geldi.” ifadelerini kullandı.

LKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.