Yola tuzaklanan bomba imha edildi

Yola tuzaklanan bomba imha edildi

Van’ın Çaldıran ilçesinde karayolu üzerindeki bir menfeze yerleştirildiği tespit edilen el yapımı patlayıcı kontrollü şekilde patlatılarak imha edildi.

Van Valiliği, Çaldıran’da karayolu üzerindeki bir menfeze yerleştirildiği tespit edilen el yapımı patlayıcı kontrollü şekilde patlatılarak imha edildiğini, Başkale ilçesinde ise PKK’ye ait mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

Açıklamada önceki gün Çaldıran-Muradiye karayolu üzerindeki bir menfeze tuzaklanan 3 adet el yapımı patlayıcının, yapılan bir ihbar sonrası yolun trafiğe kapatıldığı ve uzman ekipler tarafından kontrollü şekilde patlatılarak imha edildiği belirtildi.

Başkale’de 2 sığınak bulundu

Öte yandan dün Başkale ilçesi Barış Mahallesi Yavrucak Mezrası Sivreş Deresi’nde gerçekleştirilen operasyonda PKK’ye ait 2 ayrı sığınakta; 2 adet Kanas keskin nişancı tüfeği ve bu silahlara ait 5 adet şarjör, 1 adet Canik 55 marka tabancaya ait şarjör, 90 adet 5,56 mm. Çapında fişek, 3 adet keskin nişancı silah dürbünü, 2 adet gece görüş el dürbünü, 6 adet dürbün, 2 adet sabit telsiz,5 adet el telsizi, 10 metre kablo, 3 adet 12 kg.’lik tüp, 950 litre mazot, Muhtelif miktarda motor yağı, çok miktarda örgütsel dokuman ve elektronik eşyanın ele geçirildiği kaydedildi. (İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler